MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Διεφθαρμένη δημοσιογραφία

Οι δύο από τους τρεις «υπηρέτες» της ενημέρωσης, στο γερμανόφωνο χώρο, δωροδοκούνται, απαιτούν δηλαδή ειδικά προνόμια για τον εαυτό τους, ενώ το βρίσκουν εντελώς φυσιολογικό - η Ελλάδα στην 5η θέση της λίστας της μιζέριας 

"Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι συνεργάτες τους, είναι εν πρώτοις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάλογα συμφέροντα, όπως όλες οι άλλες: τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Με απλά λόγια ο βασικός σκοπός των ΜΜΕ, καθώς επίσης των δημοσιογράφων που απασχολούν, είναι η αποκόμιση χρημάτων - με αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο ενδιαφέρον τους να είναι αυτό που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τόσο τη συμπεριφορά, όσο και την εργασία τους. 

Κοτζιάς: Η Γερμανία δεν έχει δώσει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα και έβγαλε 80 δισ. ευρώ

Ούτε ένα σεντ δεν έχει δώσει στην Ελλάδα η Γερμανία, την ίδια στιγμή που έχει βγάλει 80 δισ. eυρώ, αναφέρει σε … συνέντευξή του στην ιταλική HuffPost, o Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. 

“Πρέπει να κατανοήσουν οι Γερμανοί ότι ούτε κλέφτες, ούτε απατεώνες είμαστε, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν δώσει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα, αλλά εγγυήσεις, και έχουν βγάλει ογδόντα δισεκατομμύρια κέρδη”, είπε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθεί πρώτα η ατμόσφαιρα στην κοινή γνώμη των δυο κρατών. 

Εισαγγελέας για τα δάνεια των καναλιών

Και για το όργιο με τις κρατικές διαφημίσεις στις μνημονιακές εφημερίδες και τηλεοράσεις. Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι ξοφλημένοι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες που άρπαξαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όταν οι τράπεζες δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή σε μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις, για να λιβανίζουν καθημερινά την τρόικα και να τρομοκρατούν το λαό. 

Η κυβέρνηση τόλμησε να ανοίξει το φάκελο της μεγάλης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος που συντελέστηκε, για την οποία θα λογοδοτήσουν τόσο οι διαπλεκόμενοι βαρόνοι της τηλεόρασης που εξασφάλιζαν δάνεια-μαμούθ χωρίς εγγυήσεις, όσο και οι τραπεζίτες που τα ενέκριναν, αφού δέχονταν πιέσεις από το τότε σύστημα εξουσίας. 

Θράσος από τον Μ.Σουλτς προς τον Α.Τσίπρα: "Μην τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια από την Μόσχα"

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΙΚΙΑ

Νέες απειλές από τον δήθεν "φιλέλληνα" Γερμανό Μ.Σουλτς για το ταξίδι του Α.Τσίπρα στην Μόσχα, ο οποίος με θράσος είπε στον πρωθυπουργό ότι θα στραφεί εναντίο των Ευρωπαίων εάν ζητήσει βοήθεια από την Μόσχα. 

Δηλαδή του ζητά εν ολίγοι να παραδώσει τον ελληνικό λαό στις διαθέσεις των δήθεν Ευρωπαίων "συμμάχων" οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα πιστωτική "ασφυξία", και όλοι οι Έλληνες να κάτσουν φρόνιμα και να πεθάνουν σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα για το καλό της Ευρώπης (του Βερολίνου).