MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χρωστούν πιο πολλά από την Ελλάδα πάρα πολλές χώρες.

Του Γ. Δελαστίκ 

Οι Γερμανοί και τα εγχώρια φερέφωνά τους έχουν τρελάνει τον ελληνικό λαό. «Χρωστάτε» του λένε «και γι' αυτό πρέπει να εξαθλιωθείτε!». Αφού χρωστούν, σκύβουν το κεφάλι οι Ελληνες και υφίστανται θυσίες για να πληρώσουν τα χρέη τους, τα οποία όμως -ω του θαύματος!- συνεχίζουν να αυξάνουν ως ποσοστό του ΑΕΠ!

Ο λαός μας φτωχαίνει, το ΑΕΠ της χώρας καταβαραθρώνεται και τα χρέη των Ελλήνων, κρατικά και ιδιωτικά, αυξάνονται ως ποσοστό του καταποντιζόμενου ΑΕΠ. Εκείνο που, όμως, αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό είναι ότι όλες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου χρωστούν πολύ περισσότερα από την Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ τους, αν υπολογιστεί το σύνολο των χρεών τους. Ως σύνολο των χρεών μίας χώρας ορίζεται το δημόσιο χρέος συν το χρέος των επιχειρήσεων, συν το χρέος του χρηματοπιστωτικού τομέα, συν το χρέος των νοικοκυριών. 

Τίμοθι Γκάιτνερ: "Θα μολυνθεί όλη η ευρωζώνη αν υπάρξει Grexit"

O ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ 

Η Ελλλάδα δεν μπορεί να βγει από το ευρώ γιατί αυτό θα σημάνει την κατάρρευση της ευρωζώνης όπως επισημαίνει και ο πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τίμοθι Γκάιτνερ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN MONEY, ο κ. Γκάιτνερ προειδοποίησε ανοικτά για «ενδεχόμενο μόλυνσης της Ευρωζώνης από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». 

Πώς η γερμανική μηχανή έβγαλε μέχρι και 80 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους στην πλάτη των Ελλήνων.

Η "καραμέλα" ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν τα "σπασμένα" 

*Του Τάσου Ζάχου 

Η «διάσωση» της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών του Νότου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη επένδυση για τη Γερμανία. Όμως κάποιοι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης που οδήγησαν σε απώλεια του 25% του εθνικού μας πλούτου, εξακολουθούν να ανησυχούν πιο πολύ και από τους Γερμανούς πολιτικούς για το «κόστος» που πρέπει να επωμιστεί ο Γερμανός φορολογούμενος. 

Ο θλιβερός απολογισμός: Χρέος, Μνημόνια, Τρόικα, Τράπεζες, Φτώχεια και Ανεργεία.

Του Σταύρου Τσίπρα , δικηγόρου - ερευνητή

Η Ελλάδα ιδίως από το 2010 και μετά βιώνει μία βαθύτατη κρίση που από το επίπεδο της οικονομίας έχει περάσει στο ανθρωπιστικό, προκαλώντας κλυδωνισμούς στην κοινωνική συνοχή. Μια συνοπτική αποτίμηση των συνολικών μεγεθών των τελευταίων χρόνων καθρεφτίζει την πραγματικότητα.

Βρισκόμαστε σε μία χώρα που από το 2010 έως το 2013 έχουν ληφθεί μέτρα που περιλαμβάνουν φορολογία και περικοπές πάσης φύσεως, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 63 δις ευρώ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Πολ Κρούγκμαν: Το Βερολίνο πρέπει να πει την αλήθεια στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Και να υποχωρήσει υπέρ της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν υπογράφει άρθρο στους New York Times, με το οποίο παίρνει το μέρος του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας το Βερολίνο να υποχωρήσει υπέρ της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον Πολ Κρούγκμαν, αυτό που ζητάει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως λογικό, και δεν επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, απλώς επιδιώκει να αναγνωριστεί από όλους ότι το χρέος της Αθήνας δεν είναι βιώσιμο, όπως δεν θα μπορούσε να είναι για καμία χώρα του κόσμου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ STERN: ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Σε μία συνέντευξη στο περιοδικό Stern, το πρόσωπο των ημερών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλά για τη ζωή του ως «αντικομφορμιστή πολιτικού» αλλά και για το πώς θα πολεμήσει την ολιγαρχία στην Ελλάδα.

Ο υπουργός μιλά στη συνέντευξή του για μία «άπειρη κυβέρνηση» ενώ παραδέχεται πως τα μέλη της δεν είχαν το χρόνο να προσαρμοστούν στα υπουργεία. 

Στην ερώτηση γιατί εγκατέλειψε μία ακαδημαϊκή καριέρα για την πολιτική, ο Γιάννης Βαρουφάκης ομολογεί πως δεν ξέρει αν μπορεί αν μπορεί να αντεπεξέλθει και πως προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, χωρίς απαραιτήτως αυτό να σημαίνει πως θα πετύχει. 

Δημοσκόπηση Alco: Το 75% στηρίζει τη «γραμμή διαπραγμάτευσης» Τσίπρα

6 στους 10 δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών έχει η Ελληνική Κυβέρνηση τόσο σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις που αναγνώστηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Τί θα συμβεί άν η Ελλάδα βγεί απο το ευρώ;

Τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, προσπαθεί να προβλέψει και να αναλύσει το οικονομικό site Financial Post. Τρία κύρια ζητήματα παραθέτονται: Πρώτον τι θα γίνει στο ευρώ, αν αποχωρήσει η Ελλάδα. Δεύτερον, τι θα σημαίνει για ολόκληρη την Ευρώπη. Και τρίτον, πως ένα τέτοιο σενάριο θα επηρέαζε την παγκόσμια οικονομία.

«Ζήσε για να πληρώνεις»

Δημήτρης Μηλάκας

Έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια από τις απειλητικές συμβουλές των ξένων «εταίρων» και των εγχώριων υπαλλήλων τους για την ανάγκη συμμόρφωσης της χώρας με τους «κανόνες». Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, μας λένε, πώς θα πληρωθούν οι μισοί και οι συντάξεις;

Πως θα παραμείνει η χώρα εντός της ζώνης του Ευρώ;

Οι κανόνες, λοιπόν, για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να πληρώνει τους πετσοκομένους μισθούς και τις άθλιες συντάξεις είναι απλοί και συνοψίζονται σε μια φράση: «ζήσε για να πληρώνεις».

Η Ευρώπη των στραβών

Το πραγματικό της πρόσωπο δείχνει εντονότερα τις τελευταίες μέρες η ευρωπαϊκή ένωση των υποτιθέμενων λαών που αποφασίζουν δημοκρατικά για το μέλλον τους, αλλά στο ταμείο γίνεται αυτό που θέλει μια κάστα τραπεζιτών που συγκροτούν τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πριν λίγες μέρες αυτοί οι τραπεζίτες αποφάσισαν να ρίξουν την Ελλάδα στην αγκαλιά των γερμανικών συμφερόντων, λέγοντάς της πολύ απλά πως αν τυχόν αποφασίσει να κάνει αυτό το οποίο επέλεξε στις –κατά τα άλλα δημοκρατικές- κάλπες της, τότε το χρήμα το ξεχνάει για πάντα.

Απίστευτο βίντεο: Ο Ζουράρις μίλησε στη Βουλή για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Θουκυδίδη, Ακάθιστο ύμνο και Γιάννη Ρίτσο

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ 

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρι, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, οποίος τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας αρχαία και ποίηση. 

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: «ΝΑΙ» 162 «ΟΧΙ» 137

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

Πρωθυπουργός: «Πήραμε τον δρόμο, τον δρόμο χωρίς επιστροφή» 

Ψήφος εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και της συζήτησης που επακολούθησε επ΄ αυτών.