MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στη διάλυση οδηγείται η ΝΔ

Σε απολυτη αναντιστοιχία με τη βάση της Ν.Δ., βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απ’ την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, συνεχίζει το κρεσέντο κινδυνολογίας και τη μαύρη προπαγάνδα υπέρ των θέσεων των Γερμανών και των ξένων τοκογλύφων. 

Ο ραγιαδισμός του Αντώνη Σαμαρά, οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε συρρίκνωση, προκαλώντας διαλυτικές τάσεις στο κόμμα, το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που δεν συνταχτεί με το μεγάλο εθνικό λαϊκό μέτωπο που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα στην κρίσιμη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Süddeutsche Zeitung: "Ο Γ.Βαρουφάκης 'τελείωσε' και τον Γ.Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup"

ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ 

Ο Γ.Βαρουφάκης δεν τελείωσε μόνο την μισητή τρόικα αλλά και τον Γερούν Ντάισεμπλουμ καθώς τα γερμανικά ΜΜΕ τον περνούν από "λούσιμο" για τον αγενή τρόπο που διαπργματέυθηκε στην Αθήνα και προβλέπουν ότι από το καλοκαίρι λήγει και η δική του θητεία σαν επικεφαλής του Eurogroup. 

ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

Είχαν βρει τον βολικό μακάκα, του βάραγαν το ντέφι και αυτός χόρευε από ρούμπα μέχρι τσιφτετέλι και Καρσιλαμά. 

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει αφέντη μου. Πετάει και η καμήλα; Πετάει αφέντη μου. Βάλτους λοιπόν φόρους. Απόλυσε κόσμο. Κόψε μισθούς και συντάξεις. Βάλτους και έναν ΕΝΦΙΑ να τρέχουν και να μην φτάνουν. Και μόλις σου πούμε πάρε τους και τα σώβρακα ακόμα. 

Από εκείνο το θλιβερό απομεσήμερο στο Καστελλόριζο, μέχρι την προηγούμενη Κυριακή των εκλογών, ζήσαμε τον θρίαμβο του Χατζηαβάτη. Σφάξε με πασά μου να αγιάσω. Όχι εμένα. Τον λαό. 

H «ΑΠΕΙΛΗ» ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η... ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΙΝΗΣΗ - ΜΑΤ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Αμερικανός Πρόεδρος παίρνει μια «ξεκάθαρη» θέση έναντι του ελληνικού προβλήματος και ζητά ψυχραιμία και εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να συνεχίζεται από πλευράς της Γερμανίας η συντριβή του κοινωνικού ιστού. 

Αρχίζει να στερεύει το Ποτάμι. Νέες αιχμηρές αποχωρήσεις στελεχών

Με καταγγελίες για καλλιέργια κλίματος τρομοκρατίας, επτά ακόμη, πρώην πλέον στελέχη του Ποταμιού εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Στις εκλογές της 25ης Γενάρη, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν με την ψήφο τους την εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος του πολιτικού σχηματισμού που πλειοψήφησε σε αυτές. 

Welt: Ο Τσίπρας απομονώνει τη Γερμανία – Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει το Βερολίνο

Την θέση ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας απομονώνει τη Γερμανία διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα ταξίδια και στις διεθνείς επαφές

του κ.Τσίπρα, από τις οποίες απουσιάζει το Βερολίνο.

«Ο Τσίπρας είναι τη Δευτέρα στην Κύπρο, την Τρίτη στην Ιταλία και συναντάται με τον Ιταλό πρωθυπουργό Matteo Renzi.

Ώστε λοιπόν δεν ήταν μονόδρομος…

Ούτε έπρεπε να χαθούν τόσες ψυχές επειδή δεν άντεξαν τις πληγές στην αξιοπρέπειά τους… Ούτε έπρεπε να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία… 

Ούτε έπρεπε να πάθουν κατάθλιψη οι μισοί Έλληνες επειδή περίμεναν από μέρα σε μέρα να τους πάρει το σπίτι μια τράπεζα… Ούτε ήταν αναγκαίο να πηγαίνουν 20χρονα κορίτσια γονατιστά σε βουλευτικά γραφεία να εκλιπαρήσουν για μια θέση σ’ ένα σούπερ μάρκετ με 250 ευρώ μηνιάτικο, δουλεύοντας 6ωρο και υπογράφοντας για 4ωρο… 

Ούτε έπρεπε να υπομείνουμε τη γελοιοποίησή μας από τα γερμανικά ΜΜΕ ως τεμπέληδες και άχρηστοι με τους ηγέτες μας να κουνούν το κεφάλι συμφωνώντας… Ούτε έπρεπε να γεννηθεί το νεοναζιστικό τέρας με τη βοήθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τη θεωρία των δύο άκρων…