MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σνόουντεν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται εντατικά για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Αμερικανός φυγάς, Έντουαρτ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο κύριος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να εδραιωθούν οι ΗΠΑ, παγκόσμιος διευθύνων του Διαδικτύου και στόχος τους είναι να ξεκινήσουν ένα σχέδιο, μυστικό πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Politerain.

Τροϊκανοί: Δεν έχει κάνει τίποτε η κυβέρνηση Σαμαρά. Τους νοιάζουν μόνο οι καρέκλες

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γυρίζει την Ελλάδα και δίνει συνεντεύξεις σε φιλικά για αυτόν περιβάλλοντα διατυμπανίζοντας το όσα (;) έκανε όπως οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις.

Μια βαρύγδουπη λέξη που λέγεται έτσι στον αέρα. Ποια μεταρρύθμιση έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά εκτός του ότι μας πέταξε άνεργους στο δρόμο, μας δήμευσε τα σπίτια και μας καταδίκασε σε μέλλον δίχως όνειρα;

Το «ολοκαύτωμα» των μνημονίων

Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το νέο τηλεοπτικό σποτ της Ν.Δ., το οποίο δείχνει κλειστές τράπεζες, σφραγισμένα ΑΤΜ και λουκέτα, τις αγορές να μας γυρνούν την πλάτη, να μην υπάρχουν φάρμακα και να κηρύσσεται στάση πληρωμών.

Με μια διαφορά όμως: ότι για τη χρεοκοπία που περιγράφει τόσο γλαφυρά δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ευθύνη βαραίνει μόνο αυτούς που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια.