MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Χειρότερος εφιάλτης για το ΚΚΕ είναι μια κυβέρνηση... ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Εντυπωσιακή σε ορισμένες πτυχές της ήταν η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη στη Λάρισα. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παράσχει το κόμμα του ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το απέκλεισε κατηγορηματικά τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο, ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού!». «Προδοσία του λαού» λοιπόν εκ μέρους του ΚΚΕ θα σήμαινε η ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ανοιχτά ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σαφέστατη η θέση του. 

Economist: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με πολιτικούς σεισμούς.

Πολιτικοί σεισμοί αναμένονται στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit (EIU). Η άνοδος λαϊκιστικών κομμάτων θα οδηγήσει ορισμένα από αυτά στην εξουσία ενώ άλλα κόμματα που μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν θα προχωρήσουν σε ανήκουστες μέχρι σήμερα συμμαχίες, λέει το όργανο αυτό του «Economist» που ειδικεύεται στις προβλέψεις και τις αναλύσεις. 

Η «κρίση δημοκρατίας» της Ευρώπης οφείλεται στο χάσμα μεταξύ των ελίτ και των ψηφοφόρων. Στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκονται οι μεγάλες ιδέες, βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κενό.

Διαβάστε γιατί η Γερμανία θέλει αδύναμη και προσκυνημένη την Ελλάδα!

Η Γερμανία μπλοφάρει, ο Draghi ανησυχεί και ετοιμάζεται για τις 22/1, αλλά η συστημική Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

Η Γερμανία εμφανίζεται «άνετη» στην αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ…αλλά οι κινήσεις του Draghi της ΕΚΤ άλλα αποδεικνύουν…

Ως τον απόλυτο παραλογισμό ή μια καλοστημένη προπαγάνδα, ένα καλοστημένο σχέδιο προκλητικής κινδυνολογίας έχουν στήσει οι ευρωπαίοι και ειδικά η Γερμανία…εις βάρος της Ελλάδος;

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΚΑΖΑΚΗ : Δεν υπάρχει χρήμα ούτε για τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, ώστε ακόμη και η τροφοδοσία των ΑΤΜ έχει γίνει προβληματική.

Για τον λόγο αυτό οι εγχώριες τράπεζες αντλούν ρευστότητα από τον μηχανισμό της Φρανφούρτης για να μην «κατεβάσουν ρολά». Αυτά δήλωσε η κυρία Ελένη Λούρη – Δενδρινού σε μια διάλεξη – ομιλία της η οποία έλαβε χώρα στο Cass Business School του πανεπιστημίου του City του Λονδίνου την περασμένη Τρίτη, 25 Νοεμβρίου. 

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Τι «παίζεται» με την απόφαση της ΕΚΤ, και του κ. Ντράγκι, της Πέμπτης;

Του ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ 

Η ΕΚΤ έχει χάσει τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης και ο κ. Ντράγκι το γνωρίζει αυτό καλά. Από καιρό θέλει να ανακοινώσει την λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση» αλλά σκοντάφτει στις αντιδράσεις της Γερμανίας. Τώρα όμως που ο πληθωρισμός έχει πέσει και επίσημα κάτω του μηδενός, ο κ. Ντράγκι νιώθει αρκετά ισχυρός να προχωρήσει. Το δυστύχημα είναι ότι η παρέμβασή του θα είναι, λόγω των πολιτικών περιορισμών, πολύ μικρής εμβέλειας, κακώς δομημένη και, συνεπώς, αναποτελεσματική.