MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ψυχολογικές Επιχειρήσεις και υπονόμευση στην Ελλάδα του 2015

- John.k

Oι "Ψυχολογικές Επιχειρήσεις" εναντίον των Ελλήνων έχουν αρχίσει αρκετά πριν την πραγματική κρίση. Με εμφανή τα σημάδια κατεύθυνσης, προς τους Έλληνες. 

Στην κρίση της Αργεντινής που είχε γίνει πολύ νωρίτερα π.χ, είχαν συμβεί γεγονότα παρόμοια με αυτά στην Ελλάδα με κοινά χαρακτηριστικά, όπως :

• τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών (υποκινούν στο ότι αυτοί είναι ανώτεροι)

η αύξηση των κομίστρων στα διόδια (υποκινεί στο να μην μετακινείσθε). 

οι εκπομπές μαγειρικής (το φαγητό είναι μια από τις πρωταρχικές ανάγκες του ανθρώπου, σε υποκινεί να πας στην τηλεόραση, για να δεις το μεταδιδόμενο μήνυμα της) , 

η συλλογική ενοχοποίηση (φέρω και εγώ την ευθύνη, άρα δεν μπορώ να μιλήσω) ,

το χρέος των πολιτών (εκβιαστική λογική, που ήταν ο έλεγχος όταν έδιναν τα δάνεια οι τράπεζες; ) ,

οι τεράστιες γραμμές ανέργων (υποκινεί σε ανασφάλεια και ανταγωνισμό),
τις περικοπές μισθών κλπ

Αρκεί να δει κανείς το ντοκιμαντέρ Memoria Del Saqueo (Μια Κοινωνική Γενοκτονία) για να δει τις ομοιότητες από όλα αυτά εκεί μέσα, αρκετά χρόνια πριν γίνουν και εδώ.


Ωστόσο βέβαια, έχουμε και νέα χαρακτηριστικά ....

O πρωθυπουργός... ο πληγωμένος ηγέτης (και καλά) της αριστεράς, που μετέτρεψε την δυναμική και το σθένος αυτού του λαού σε ελπίδα της κακιάς ώρας (που έκανε τα πάντα για να αντισταθεί, αλλά "δυστυχώς" οι εχθροί ήταν δυνατότεροι, οπότε τώρα κάνει ότι του λένε, αλλά διαφωνεί σιωπηλά ...., 
και συμπαρασύρει στην προδοσία του και στην ανικανότητα του, έναν ολόκληρο λαό που πιστεύουν ότι κάποτε αυτός θα δικαιωθεί , και μαζί του και αυτοί όλοι)

Το κυβερνών κόμμα , καλεί εμμέσως πλην σαφώς τους πολίτες σε διαδήλωση - διαμαρτυρία , για τα μέτρα , που το ίδιο ψήφισε στην βουλή. Επίσης γίνεται προπαγάνδα από τα μέσα προπαγάνδας (Τηλεόραση , Ραδιόφωνο, Έντυπος Τύπος) υπέρ αυτής της διαμαρτυρίας.

Η διαμαρτυρία είναι ήδη "καπελωμένη", όπως θα φαντάζεσθε και αποσκοπεί στο να καταλαγιάσει τα πνεύματα , που με τα νέα μέτρα που έχει φέρει η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν αρχίσει να αγριεύουν. 


Παραθέτω το εγχειρίδιο των "Ψυχολογικών Επιχειρήσεων" , που διδάσκετε στα ανώτερα στελέχη του Ελληνικού Στρατού για να μπορέσετε να βρείτε τις ομοιότητες επίσης...
               

 - By John.k




1 σχόλιο: