MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συγκλόνισαν οι νέες προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα!

Εξαιρετικός ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του προτεκτοράτου ο Αλέξης Τσίπρας. Οι νέες προγραμματικές δηλώσεις είναι οι δεύτερες για την κυβέρνηση μέσα στον ίδιο χρόνο, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πάντα ανατρεπτικός και απρόβλεπτος, είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα σε αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις από αυτά που είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Βέβαια, οι προγραμματικές δηλώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αφού, αν σήμαιναν, η κυβέρνηση θα είχε καταργήσει το Μνημόνιο αλλά όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά το ψήφισε και δεσμεύεται πως θα το εφαρμόσει.

Πάντως, είναι πολύ ωραία φάση τον Φεβρουάριο, μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας να λέει στις προγραμματικές δηλώσεις πως θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το Μνημόνιο, και τον Οκτώβριο, μετά τις νέες εκλογές, να λέει στις προγραμματικές δηλώσεις πως δεσμεύεται να εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Θα ήθελα πολύ να γίνουν εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου, να τις κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας και να κάνει νέες προγραμματικές δηλώσεις τον Δεκέμβριο, ώστε να έχουμε έναν πρωθυπουργό που θα έχει πει διαφορετικά πράγματα σε τρεις προγραμματικές δηλώσεις μέσα στην ίδια χρονιά, και να καταφέρει η Ελλάδα να μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Το καλό με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι δεν τον πιστεύει πια κανείς, οπότε λέει, χωρίς κανένα πρόβλημα, διάφορα απίστευτα ψέματα, όπως ότι δεν θα υποχωρήσει.

Μάλλον εννοεί ότι δεν θα υποχωρήσει στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Επίσης, είναι πολύ ωραίο που ο Αλέξης Τσίπρας λέει όλα αυτά τα ψέματα και εμείς κάνουμε ότι τον πιστεύουμε, ενώ οι στραβοχυμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον χειροκροτούν με μανία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως μπορεί να μην κατάργησε το Μνημόνιο αλλά κατάργησε το Σύνταγμα, οπότε θα πρέπει όλοι να του αναγνωρίσουμε πως κάτι κατάργησε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να συγκρατήσει τα γνωστά επαναστατικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -όπως τον Βούτση, τον Φίλη, τον Παππά και τον Φλαμπουράρη-, για να μην πάρουν τα όπλα και τα κάνουν πoυτάνα όλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πάλι πως θα χτυπήσει αλύπητα τους ολιγάρχες, για να τους τιμωρήσει που τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια.

Η πιο συγκινητική στιγμή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν στο τέλος των δηλώσεών του, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως δεν είναι πια μόνο κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας αλλά και κάθε τρίχα από το μαλλί της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Καλή επιτυχία, Αλέξη!

Και μην ντρέπεσαι καθόλου. Είσαι ένας ακόμα σκατάς στη χώρα των σκατάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου