MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

To 70% των Ελληνικών αγροτικών εκτάσεων περνά σε ξένα χέρια!

Τα κτήματα των Ελλήνων είναι πλέον και επίσημα στα χέρια των τραπεζιτών!

"Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει", εκτιμά Αμερικανός οικονομολόγος

«Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας James Galbraith και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.

Η Ελλάδα, το μεγαλύτερο καρτέλ της Ευρώπης δεν έχει κανένα σχέδιο και κανένα μέλλον!

Μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και αυστηρής ευρωπαικής και αμερικανικής επιτήρησης, η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα χώρα στην Ευρώπη γιά αποφυγή επενδύσεων!

Τον Απρίλιο του 2010, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδα, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωνε την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ για να αποφύγει την πτώχευση. Έκτοτε, η χώρα βυθίζεται σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης υπό τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ)

«ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ»

Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και την κρίση αλλά τα στοιχεία αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός μετά από 5 χρόνια βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.


Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει πως στην πενταετία 2009 – 2013 αυξήθηκαν δραματικά τα ποσοστά των νοικοκυριών που αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως, π.χ. σε καθημερινή βάση ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, καθώς και νωπά φρούτα και λαχανικά.

Η Μέρκελ κατηγορεί τον Πούτιν για αποσταθεροποίηση της Ευρώπης αντί να κοιτάξει στον καθρέπτη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αποσταθεροποιεί εκτός της Ουκρανίας αλλά και πολύ μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης κάνοντας αναφορά και στα Βαλκάνια.

«Δεν πρόκειται μόνο για την Ουκρανία». Πρόκειται επίσης για τη Μολδαβία, την Γεωργία και εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και για τη Σερβία καθώς και για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων» σχολίασε η Μέρκελ σε ομιλία της. 

ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

Γιατί εκβιάζει, απειλεί και δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην ελληνική κυβέρνηση η τρόικα, στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, λίγο πριν την ημερομηνία (31 Δεκέμβρη) τυπικής εξόδου της χώρας μας από τα μνημόνια; 

Σαμαράς και Βενιζέλος που συναντιούνται σήμερα, για να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση στον ανοικτό πόλεμο που της έχει κηρύξει η τρόικα, έχουν πληροφορηθεί από διεθνείς οικονομικούς και διπλωματικούς παράγοντες, ότι η τρόικα: