MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η φορολογία σε Γερμανία και Ελλάδα...

Εάν έχεις εισόδημα 8.000€ το χρόνο στη Γερμανία, ο φόρος που σου αναλογεί είναι 20€ / Αντίθετα στην Ελλάδα, εάν βγάζεις τα ίδια ακριβώς χρήματα το χρόνο, ο φόρος που σου αναλογεί είναι 3.200€

Στην Γερμανία, επίσης, η πρώτη κατοικία όταν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση δεν φορολογείται / Ενώ στην Ελλάδα, αποτελεί τεκμήριο.

Πισώπλατο χτύπημα από το ΔΝΤ: "Μην επενδύετε στην Ελλάδα"

ΕΚΘΕΣΗ-"XAΣΤΟΥΚΙ" ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Νέο "χαστούκι" στην κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου, αυτή τη φορά από την ίδια την Παγκόσμια Τράπεζα (η οποία αποτελεί αδελφό οργανισμό του ΔΝΤ) η οποία κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση της λίστας «Πού να μην κάνετε επενδύσεις!» 

Παγκόσμια οικονομική Βαβέλ!

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η παγκόσμια οικονομία. Η οποία συνεχίζει τις αγχώδεις πτήσεις της μέσα από κενά αέρος και αναταράξεις, κινδυνεύοντας διαρκώς με ανώμαλες προσγειώσεις, όπως με την περιπέτεια της περασμένης εβδομάδας, όταν απειλήθηκε από μίνι κραχ. Με την Ελλάδα, βέβαια, να βρίσκεται σταθερά σε πρώτο πλάνο από το 2010 και ύστερα. 

Φημισμένοι οικονομολόγοι υψηλού κύρους, ακόμη και νομπελίστες, σχίζουν τα πτυχία τους με τόσες αποτυχημένες προβλέψεις, προσπαθώντας κάθε φορά να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Οι πολιτικοί ταλαντεύονται όλο και πιο αποδυναμωμένοι, παλεύοντας με κύματα αμφισβήτησης και πιεζόμενοι από κολοσσιαία συμφέροντα. Οι λαοί σφίγγουν διαρκώς το ζωνάρι. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό χαοτικό, με τους δείκτες να ανεβοκατεβαίνουν άλλες φορές με αιτία κι άλλες χωρίς να καταλαβαίνει κανένας το «γιατί».

Πώς η πορνεία απαλλάσσει τη Γερμανία από συνεισφορά €779 εκατ. στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Ποσό 70 εκατ. στερλινών καλείται να καταβάλει η χρεωμένη Ελλάδα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Ως γνωστό, ο προϋπολογισμό της ΕΕ μοιράζεται μεταξύ των χωρών – μελών ανάλογα με το μέγεθος των οικονομιών τους.

Άρα, αν η οικονομία κάποιου κράτους εμφανίσει ανάπτυξη που δεν υπολογίστηκε, αυτό σημαίνει όλτι έχει πληρώσει λιγότερα από αυτά που της αναλογούν και οι υπόλοιπες επιβαρύνθηκαν με το ποσό που έπρεπε να είχε καταβάλει κανονικά.

Αττίλας Oil: Πού σπεκουλάρουν οι Τούρκοι

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η Αγκυρα επιδίδεται σε προκλήσεις που από μόνες τους δεν επαρκούν για να ακυρώσουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο της.

του Σταύρου Λυγερού 

Ο πρώτος λόγος είναι ότι θέλει να καταγράψει με τη μεγαλύτερη έμφαση την έμπρακτη αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος. Κατ’ αυτό τον τρόπο αφήνει ανοιχτό τον δρόμο για περαιτέρω κλιμάκωση και δημιουργία τετελεσμένων στο μέλλον. Εάν έμενε άπραγη ή περιοριζόταν σε δηλώσεις, θα της ήταν πολύ πιο δύσκολο.