MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Π.Καμμένος: "Η χώρα θα είναι στα μνημόνια μέχρι το 2060"

Ο κ. Καμμένος αμφισβήτησε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο κατηγορώντας την ότι δημιουργεί νέους ολιγάρχες. 

Όπως είπε, ενώ ο κ. Βορίδης χθες έλεγε ότι τέλειωσαν τα μνημόνια σήμερα ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι ανελλιπώς θα πληρώνονται οι δόσεις, «δηλαδή τα επόμενα 30 χρόνια πρέπει ανελλιπώς να πληρώσει 340 δισ. ευρώ». «Ανελλιπώς όμως το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι 25 δισ. ευρώ θα είναι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015-2016» ανέφερε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα: «Για ποιο τέλος μνημονίων λέτε; Το 2060 με το μνημόνιο που έχετε ήδη υπογράψει θα συνεχίσει να ελέγχεται η χώρα ανελλιπώς από επόπτες που έχουν τοποθετηθεί στα υπουργεία. 

Οι Τούρκοι θέλουν να «εξάγουν» την κρίση τους σε Κύπρο και Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια της Άγκυρας να «εξάγει» την βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα και την Κύπρο με αφορμή την νέα γεώτρηση φυσικού αερίου στην Μεγαλόνησο.

Στριμωγμένη στην γωνία, με την διεθνή κοινότητα απέναντί της αλλά και το εμφύλιο πόλεμο με τους Κούρδους να είναι σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό τους, επιδίδονται σε επικίνδυνους λεονταρισμούς κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Γερμανία: Μειώθηκε 4% η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε 4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, όταν είχε σημειώσει αύξηση κατά 1,6%, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Η μείωση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009 και αποτελεί την τελευταία ένδειξη επιδείνωσης των προοπτικών της γερμανικής οικονομίας, σημειώνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του. 

Το ερώτημα είναι σε ποια χέρια θα σκάσει η Ελλάδα...

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 

του Κώστα Στούπα 

Από την αρχή αυτής της χρεοκοπίας όλες οι κινήσεις μας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Το κράτος των πελατών δεν αγωνιά για την έξοδο από το μοντέλο χρεοκοπίας με μείωση κράτους και εκ του μηδενός ανασύσταση αυτού που θα μείνει, αλλά για τη διάσωση των πελατών ψηφοφόρων του.

Economist: Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Πούτιν

Με μια ασυνηθιστη για τα ιστορικά χρονικά αρθρογραφία, το γνωστό περιοδικό «The Economist», σε δημοσίευμα του, απομυθοποιεί πλήρως την «πρωτοκαθεδρία» της Δύσης στην παγκόσμια διπλωματική και οικονομική σκακιέρα και ταυτόχρονα εκθειάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη ρωσική Ομοσπονδία. 

Ο υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος του περιοδικού, ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος Έντουαρντ Λούκας, στο τελευταίο δημοσίευμά του «Tizdenj», για τη γεωστρατηγική πολιτική, με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ο σκληρός για την Ευρωζώνη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ο σκληρός για την Ευρωζώνη, για να παραφράσουμε τον πρώτο στίχο του Ελιοτ από την «Ερημη Χώρα», και κυρίως για τη Γαλλία.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Σαρκοζί στη μοιραία συνάντηση της Ντοβίλ υπετάγη και επισήμως στη Μέρκελ με αντάλλαγμα τον όρο «Μερκοζί», που άφηνε στο Παρίσι τα προσχήματα του ήσσονος εταίρου σε ένα ηγεμονικό δίδυμο. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία (συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα) που συμφώνησαν τσάκισε αμέσως την Ιρλανδία και λίγους μήνες μετά την Πορτογαλία, ενώ οι αγορές έκαναν την πίεσή τους αισθητή σε Ισπανία, Ιταλία αλλά και την ίδια τη Γαλλία.

Χάθηκαν 630.000 θέσεις εργασίας και 200.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα!

Στοιχεία - σοκ στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχεδον το 1/3 των θέσεων απασχόλησης αλλά και της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας έχουν χαθεί από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 200.000, σύμφωνα με στοιχεία του 2013. 

Βοηθείστε τους να μιλήσουν και να πουν την αλήθεια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 και μέχρι σήμερα, τα spreads των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κυμαίνονται μεταξύ 540 και 580 μονάδων βάσης και ανά πάσα στιγμή, οι διεθνείς κερδοσκοπικοί μηχανισμοί μπορούν να τα εκτοξεύσουν κοντά ή πάνω από τις 1.000 μονάδες, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο στην κυριολεξία σφάζεται με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου.

Γαλαζοπράσινοι πολιτοφθόροι…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Σύμφωνα με το λεξικό του Δημητράκου πολιτοφθόρος είναι ο ολέθριος, ο επιβλαβής στους πολίτες και την πολιτεία… Τέτοιοι μας κυβερνούν σήμερα…

Πολιτοφθόροι, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας που το μόνο που βλέπουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον και μόνον αυτό… Και αδιαφορούν για τα όσα δεινά έχουν επιβάλλει στον δύστυχο αυτό λαό. 

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Σαμαρά

Στα 25 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για ο 2015 – 2016 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς σκίζει μνημόνια και διώχνει το ΔΝΤ από την Ελλάδα μονομερώς, την ίδια ώρα το Ταμείο τον «αδειάζει» πανηγυρικά. 

Όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση Fiscal Monitor, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, το ΔΝΤ υπολογίζει σε περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τη διετία 2015-16,.