MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Πλησιάζει η ώρα της αναμέτρησης…

Είναι πλέον οφθαλμοφανές: Αμερικανοί και σύμμαχοι δεν κάνουν πίσω και θέλουν να παρουσιάσουν την Ρωσία με τρόπο προβοκατόρικο ότι σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας, για την οποία είχε συμφωνήσει με το Κίεβο, αλλά «ξαφνικά» η φιλοναζιστική παράνομη κυβέρνηση τα γύρισε και μιλάει για ρωσική απειλή. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΝΑΤΟ, ενώ στο Λονδίνο καλούν τον Ρώσο πρεσβευτή στο Foreign Office για εξηγήσεις. Οι εν λόγω κινήσεις κλιμακώνουν προφανώς τις σχέσεις με την Μόσχα, με στόχο να σύρουν την Ρωσία σε πόλεμο και να σταματήσουν έτσι την γεωοικονομική πορεία της υπερδύναμης.


Έρχεται η καταστροφη της Τουρκίας!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πρόβλεψη ότι ο νεοεκλεγείς μετά την θριαμβευτική του νίκη στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, στις 10 Αυγούστου, Ταΐπ Ερντογάν, θα είναι και ο μοιραίος ηγέτης για την Τουρκία και ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα που θα αντιστρέψουν με δραματικό τρόπο το θριαμβευτικό κλίμα που έχει επικρατήσει μετά την νίκη του, κάνει ο γνωστός Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής του πανίσχυρου αμερικανικού, «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων», Daniel Pipes. Το Συμβούλιο αυτό, γνωστό ως CFR, είναι η δεξαμενή σκέψεων που καθορίζουν στον μέγιστο βαθμό την αμερικανική εξωτερική πολιτική γι’ αυτό και οι δηλώσεις του σε τουρκική επιθεώρηση αποκτούν μεγάλη σημασία ιδιαίτερα μετά τα μεγαλοπρεπή επινίκια του Ερντογάν και την αναρρίχηση του στην τουρκική προεδρία.