MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Όταν το Σύστημα κινδυνεύει η λύση είναι η αύξηση των μειωμένης αντίληψης πολιτικών σε ρόλο εξουσιαστικού τρολ

Ο Σαμαράς και οι υπόλοιπες υφιστάμενές του ακροδεξιές πολιτικές μαριονέτες φέρνουν και στηρίζουν τα μνημόνια με το πρόσχημα την σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών της.

Τι προβλέπουν τα μνημόνια; 

Αναχρηματοδότηση των μέχρι και την κρίση υπερκερδοφόρων τραπεζών που κάναν πάρτυ αυθαιρεσιών προ κρίσης (το "προ" συζητήσιμο), μοίραζαν τα δάνεια σχεδόν με το ζόρι, δεν ελέγχονταν από κανένα κρατικό φορέα και δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια στρατιές εκατομμυριούχων μετόχων και στελεχών τους ενώ ήξεραν με μαθηματική ακρίβεια την κατάληξη της δράσης τους και το ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης που διαγράφονταν.

Αποκάλυψη Βόμβα – Καταρρέουν οι μετοχές του Αντώνη Σαμαρά – Αποχαιρετά την εξουσία…

(Σ.Σ. : Ακόμα ένας, που στο τέλος τέλος και αυτός, θα επιστρέψει στην πατρίδα του .... την Γερμανία)

Νυν υπέρ πάντων ο αγών… Για τον Αντώνη Σαμαρά οι μέρες που διανύουμε είναι πιο… καυτές από ποτέ. 

Ο Πρωθυπουργός δίνει τη δική του μάχη πολιτικής επιβίωσης, η οποία δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Γιατί η προσπάθεια του να ικανοποιήσει την κάθε διαταγή του «μεγάλου αφεντικού» (Τρόικα) φρενάρει πάνω στο αίτημα του κόσμου για αλλαγή της σκληρής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Και επειδή δεν έχει καμιά διάθεση να πάει κόντρα στους αγαπημένους του δανειστές, βάζει απέναντι του τον κόσμο αλλά πλέον και αρκετούς εκ του πολιτικού περίγυρου (και όχι μόνο από την αντιπολίτευση). 

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο «ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ»

(Σ.Σ. : Απλά κάνει το παν για να υποστηρίξει την πατρίδα του ... την Τουρκία)

Τραγωδία αποτελεί για τον ενιαίο και αδιαίρετο Ελληνισμό η πρόσφατη αποστολή Διαβήματος της …Ελλάδας κατά της Κύπρου, το οποίο απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας και … τα ρέστα από πάνω για τις ορθές διαμαρτυρίες της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού της Κύπρου Ελένης Θεοχάρους, η οποία κατήγγειλε τον Βενιζέλο για απαράδεκτη αποδοχή Τουρκικού Εγγράφου στο Συμβούλιο Διασύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας, το οποίο έκανε λόγο για «εκλιπούσα Δημοκρατία της Κύπρου», χωρίς ο Υπουργός μας, ως και Προεδρεύων ΥΠΕΞ της Ε.Ε., να αντιδράσει διόλου! Λες και ήταν ο …Πρέσβης της Ολλανδίας… 

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ από τα κόκκινα δάνεια. Κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και οι τράπεζες

- Οι τρεις λύσεις που συζητήθηκαν στο Μαξίμου - Προβλέπεται «κούρεμα» των οφειλών στις τράπεζες και στο Δημόσιο

- Να μην παραδοθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες στα κοράκια-ξένα funds

Δεν τους έπιασε ξαφνικά ο... πόνος για τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μεγάλες, που είναι πνιγμένες μέχρι τον λαιμό από τα δάνεια που έχουν πάρει.

Η Γερμανία θέλει και ελπίζει να καταστραφεί η Ελλάδα για να εδραιωθεί η “ηγεμονία της Ευρώπης”

Του Κώστα Βουκελάτου

Και άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας και όλα πάλι δείχνουν να οδηγούν σε αδιέξοδο. Γιατί όμως δεν θέλει η τρόικα να δώσει ένα αέρα στην χώρα μας μετά από τόσες θυσίες;

Όπως έχουμε όλοι μας καταλάβει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα υπήρξε μια πολύ χρήσιμη χώρα για τη Γερμανία και μέσα από την διαχείριση της ελληνικής κρίσης πέτυχε εκτός του οικονομικού σκέλους να διεκδικήσει και τον πολιτικό έλεγχο της Ευρώπης.

Πως η Γερμανία καταφέρνει να κυριαρχεί στην Ευρώπη;

Έχει μήπως η Γερμανία ισχυρό στρατό τον οποίο φοβούνται οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις; Είναι άραγε τόσο μεγάλη η οικονομική ισχύς της ώστε να τρομοκρατεί οικονομικά την Ευρώπη και να την υποτάσσει; Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει. Το μυστικό όπλο της Γερμανίας είναι η συμμαχία μαζί της των οικονομικών ολιγαρχιών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Υπάρχει κρίση στην ΕΕ. Αυτή την κρίσηκάποιος θα πρέπει να την πληρώσει. Θα την πληρώσουν άραγε οι ευρωπαϊκές ολιγαρχίες του χρήματος ή οι ευρωπαϊκοί λαοί;

Άκου κύριε Βαγγέλη Βενιζέλο πατριώτη…

(Σ.Σ. : Το άρθρο απευθύνετε στον κ. Βαγγέλη Τούρκογλου, γνωστό και ως Βαγγέλη Βενιζέλο)
 
Άστραψες και βρόντηξες. Διέρρηξες τα ιμάτια σου. Εξεμάνης. Έκανες ρηματική διακοίνωση–άκουσον, άκουσον–στο Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την κεφαλή της Ελληνοκύπριας Ευρωβουλευτού κ. Ελένης Θεοχάρους επί πίνακι. Και γιατί παρακαλώ; 

Γιατί η κ. Θεοχάρους έπραξε το αυτονόητο έναντι της πατρίδας της και των ψηφοφόρων της. Γιατί η κ. Θεοχάρους έκαμε μια απλή και αυτονόητη ερώτηση με την οποία ζήτησε να μάθει τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Προεδρία σε σχέση με το προκλητικό και απαράδεκτο έγγραφο που κατέθεσε η Τουρκία αποκαλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα», δηλαδή ως αποθανούσα, ως ανύπαρκτη. Ερώτηση που η κ. Θεοχάρους υπέβαλε και προς τους κύριους Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάι και Φούλε, καθώς και προς τους προέδρους των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι όμως δεν ενοχλήθηκαν με την ερώτηση, ούτε αντέδρασαν.
 

Η Guardian αποκαλύπτει την απάτη των ιδιωτικοποιήσεων

Η κοινή γνώμη στρέφεται κατά της απάτης που είναι η ιδιωτικοποίηση

Η αναβίωση, διεθνώς, της δημόσιας ιδιοκτησίας είναι ανάθεμα για την οικονομική ελίτ. Αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματική οικονομική ανάκαμψη.

Η ιδιωτικοποίηση δεν λειτουργεί. Μας είχαν υποσχεθεί μια δημοκρατία των “μετόχων”, του ανταγωνισμού, της μείωσης του κόστους και ποιοτικότερων υπηρεσιών. 

Μια γενιά αργότερα, η εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων δείχνει το αντίθετο. Από την ενέργεια ως το νερό, από τις σιδηροδρομικές έως τις δημόσιες υπηρεσίες, στην πραγματικότητα υπήρξαν ιδιωτικά μονοπώλια, στρεβλές επιδοτήσεις, εξωφρενικές τιμές, αξιολύπητα ανεπαρκείς επενδύσεις, κερδοσκοπία και κατάκτηση δημοσίων υπηρεσιών από εταιρείες.