MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τα «δώρα» που μας άφησαν οι δανειστές!

Εξαιρούνται οι περισσότερες δανειακές συμβάσεις από τη διευθέτηση του χρέους, κάτι που σημαίνει ότι με τα ημίμετρα που ετοιμάζουν (μείωση επιτοκίων ή επιμήκυνση) δεν θα δούμε άσπρη μέρα ποτέ… 

Για να μην μας κοροϊδεύουν με επικοινωνιακές κορώνες και με νούμερα, ποσοστά και εκτιμήσεις για το χρέος, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τι έχει λάβει η Ελλάδα από την τρόικα, αλλά και το τι περιθώρια έχει ο κάθε ..δανειστής με βάση το καταστατικό του. 

Νέο «ψαλίδι» ακόμα και σε κύριες συντάξεις

Περικοπές και για αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ.

Περικοπών συνέχεια στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, οι επικουρικές και γενικότερα οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων τίθενται και πάλι στην «προκρούστεια κλίνη», καθώς τα ελλείμματα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι εκτός ελέγχου.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση

Η κοινωνία δεν αντέχει τη λήψη νέων μέτρων, ούτε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την αύξηση του χρέους – Διότι μείωση δεν θα δούμε ποτέ... 

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η λίστα των δώδεκα προαπαιτούμενων που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δύο δόσεων. 

Συναγερμός στο ΥΠΟΙΚ! Ο κόσμος δεν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις !

Κάτω από 100.000 δηλώσεις υποβάλλονται καθημερινά, ενώ απομένουν σχεδόν 2, εκατ. μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Παράταση δεν σκέφτονται προς το παρόν, έτσι τουλάχιστον λένε προς τα έξω. Στην πραγματικότητα η παράταση θα είναι μέχρι τις 20-23 Ιουλίου. 

Μισθούς… Ελλάδας με τιμές Γερμανίας βλέπει η Eurostat

Οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα είναι ακριβότερες από αυτές της Ολλανδίας και δεν είναι μακριά από τις γερμανικές, τη στιγμή που υπάρχει τεράστιο χάσμα μισθών μεταξύ των τριών κρατών-μελών.

Σύμφωνα με στοιχεία για τις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ο Ελληνας καταναλωτής αγοράζει πιο ακριβά τα τρόφιμα από τον Ολλανδό και πλησιάζει τον Γερμανό, παρά τις χαμηλές και συνεχώς ψαλιδισμένες από τα μνημόνια αποδοχές του… 

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία με έτος αναφοράς το 2013, οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα υπερβαίνουν τον μέσο όρο της Ευρώπης των 28, ενώ οι μισθοί μειώνονται. 

Χειρότερη και από αποικία η Ελλάδα. Τρεις μήνες πριν ήξερε ο Χαρδούβελης ότι θα γινόταν υπουργός Οικονομικών!

Η γυναίκα του παραιτήθηκε τον Μάρτιο από την εταιρεία Kantor, που έκανε μελέτες για τα Μνημόνια και για έργα της κυβέρνησης, για να μην υπάρχει ασυμβίβαστο! Δεν φαντάζομαι να έχει παράπονα από το ελληνικό κράτος το ζεύγος Χαρδούβελη. Από τη μέρα που βγήκαν στην αγορά να δουλέψουν, πάντα υπήρχε μια θέση για αυτούς. Μια μικρή ματιά να ρίξει κανείς στο βιογραφικό τους, το διαπιστώνει αμέσως. Και μάλιστα σε θέσεις top.
 

«Βόμβα» μεγατόνων από την Τράπεζα της Ελλάδας για ΑΕΠ και Χρέος

"Φωτιές" ανάβουν οι οικονομολόγοι της Τράπεζας της Ελλάδας λίγο πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Χρέος, καθώς τα σενάρια που εκπόνησαν για τη δυναμική του ΑΕΠ έως το 2030, απέχουν... έτη φωτός από τις παραδοχές της τελευταίας μελέτης Βιωσιμότητας που συνέταξε η Τρόικα! 

Έτσι αν και από το αρμόδιο τμήμα μελετών της ΤτΕ διαβεβαιώνουν- εκ των υστέρων- ότι δεν είχαν καμία απολύτως πρόθεση να δείξουν ότι ο σχεδιασμός της Τρόικα για το Χρέος είναι στον... αέρα, η αλήθεια είναι ότι λαμβάνοντας υπόψιν την ελληνική πραγματικότητα εκτίμησαν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι πολύ χαμηλότεροι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.