MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

"Aνταρσία" Ε.Βενιζέλου - Αυτοχρίστηκε πρωθυπουργός - Ζητάει οι υπουργοί να δίνουν λόγο σε αυτόν

Η ΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης που αποφάσισε ο Α. Σαμαράς βάζοντας περισσότερα στελέχη από το κόμμα του 8% στην κυβέρνηση και μάλιστα σε θέσεις «κλειδιά», έδωσε την σιγουριά στον Ε.Βενιζέλο ότι αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας και έτσι διέταξε τους υπουργούς του να αγνοούν το Μαξίμου και τους νεοοδημοκράτες συναδέλφους τους, και να δίνουν λόγο πρώτα σε αυτόν!
 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: “ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ”! ή αλλιώς: "Η τέχνη του να γίνεσαι γελοίος"

Από την Σοφία

Το ακούσαμε και το ανέκδοτο της ημέρας από το άρειο πρακτορείο εξυπηρέτησης συμφερόντων της τρόικα. 

Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την Δικαιοσύνη για λόγους "δημοσίου συμφέροντος"…

Ο μισθός των καθαριστριών απειλεί το δημόσιο συμφέρον, λοιπόν!!!

Οι αμοιβές των υπουργών που έχουν διαλύσει τους τομείς που άπτονται των υπουργείων τους, καμμία σχέση!

Ο Άρειος Πάγος υποστηρίζει ότι η οικονομική πολιτική κινδυνεύει από τις καθαρίστριες – Το σκεπτικό της απόφασης

2+1 λόγους για τους οποίους έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να… ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών επικαλείται στο σκεπτικό της ο Άρειος Πάγος, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr. 

«Παγώνουν» τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ!

Συνεχίζεται και με... ευρωπαϊκή βούλα η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αφού ο ΟΑΕΔ "παγώνει" τα νέα προγράμματα για ανέργους. 

Η "ασπιρίνη" που είναι για τους 1,3 εκατομμύρια ανέργους τα προγράμματα που οργανισμού, σταματούν μέχρι νεωτέρας. Ο λόγος; Η Κομισιόν ανακάλυψε πρόσφατα οτι η Ελλάδα εχει ξεπεράσει το όριο των κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα. 

Φόρος... ανεργίας! Φόρος € 4.191,00 για άνεργη που έκανε το λάθος να δουλέψει ένα μήνα

Είμαι άνεργη εδώ και 16 μήνες όπως όλοι. Είναι τραγικό ότι πήγα να κάνω φορολογική δήλωση και μου βγήκε ένας φόρος 4.191,00€!

Αυτό γιατί έκανα το λάθος να δουλέψω για το έτος 2013 ένα μήνα με σύμβαση εξωτερικού συνεργάτη και μου έκοψαν απόδειξη δαπανών με παρακράτηση 20% .Το έσοδο μου ήταν 430,00€. Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ποτέ δεν έχω κάνει έναρξη .

Εφοπλιστάν: H ώρα της μεγάλης σύγκρουσης με την Ευρωζώνη πλησιάζει

Tου Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Επι δεκαετίες, οι φύλαρχοι-εφοπλιστές που φιλοξενούνται στη χώρα μας για να καμαρώνουν κάποιοι ιθαγενείς και μεγαλοδημοσιογράφοι, ότι το βραβείο Guinness για το στόλο με τα περισσότερα πλοία το έχουν οι άρχοντες της Καμπούλ,, που απειλούν την ΕΕ με επιστροφή στη δραχμή και τους Έλληνες με επιστροφή στις γαλέρες, δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό γινόταν και επι δραχμής. Μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Στη φωτογραφία βλέπετε τη κυβέρνηση παρέα με αυτούς που δεν πληρώνουν φόρους και που βγήκαν πλουσιότεροι απο τη κρίση. Δείτε τώρα στο καθρέφτη και εσάς που βγήκατε φτωχότεροι από τη κρίση και πιό υποταγμένοι στις ορέξεις αδηφάγων αρπακτικών.

Θέμα χρόνου το σκάσιμο της ελληνικής "φούσκας"...

Του Κώστα Στούπα

Μετά τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ τον Απρίλιο περί τους 58.614 ανέργους αρνήθηκαν κάποια πρόταση εργασίας. Είναι προφανές πως για να αρνηθεί κάποιος μια θέση εργασίας έστω και κακή για τις προσδοκίες του, διαθέτει άλλες διεξόδους προσπορισμού…