MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός πρότεινε την έξοδο από το ευρώ και το «Σχέδιο Ζ»

«Έλληνας πολιτικός πρότεινε το "Σχέδιο Ζ"», κατήγγειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλοντας να διαψεύσει τους Financial Times

«Έλληνας πολιτικός, του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφισβητώ, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαλύψω το όνομά του, πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη», είπε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, και σημείωσε πως η θέση τους ήταν σταθερή, ότι οι Έλληνες υποφέρουν από λάθη και παραλείψεις της ελληνικής ελίτ. Επεσήμανε πως μετά από αυτή την πρόταση έγινε η κίνηση του δημοψηφίσματος. 

Έτσι «φαγώθηκαν» 200 δισ. κοινοτικό χρήμα!

Πόσα ήταν τελικά τα κονδύλια που πήρε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση την τελευταία τριακονταετία και πού δαπανήθηκαν; Ωφελήθηκε ή ζημιώθηκε από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη; Πώς μπορεί να βελτιωθεί η διαχείριση, να ενισχυθεί η διαφάνεια και να γίνει αποδοτικότερη η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων;


Παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ελάχιστοι συζητούν τα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ ακόμα δε μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε και στο πόσα ακριβώς χρήματα έχουμε πάρει από την Ε.Ε. τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ούτε έγινε ποτέ ένας ουσιαστικός απολογισμός για το πού πήγαν τα συγκεκριμένα κονδύλια.


Ψάχνουν να βρουν λεφτά οι τράπεζες σε όλη την ΕΕ.

Του Γ. Δελαστίκ 

Αναρωτιέται και στενάζει όλη η αγορά της πραγματικής οικονομίας: «Γιατί οι τράπεζες δεν δανείζουν λεφτά πια, απειλώντας με καταστροφή ακόμη και συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις επιχειρηματίες;». 

Η απάντηση είναι τραγικά σαφής: απλούστατα, επειδή δεν έχουν λεφτά! Γιατί η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται στον τομέα αυτόν; Υπάρχει επιπρόσθετη αιτία γι' αυτό.

Προεκλογικές συμπτώσεις. Του Κώστα Βαξεβάνη

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ο οίκος αξιολόγησης FITCH αναβάθμισε την οικονομία της Ελλάδας. Ο FITCH ήταν ο πρώτος οίκος που υποβάθμισε τη χώρα και ξεκίνησε εκείνη η διαδικασία του κλεισίματος των αγορών που έλεγε και ο μούτσος του ελληνικού Τιτανικού, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμπτωση, θα πει κάποιος. Συμβαίνουν και πριν τις εκλογές συμπτώσεις.