MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Πνέει τα λοίσθια η Ευρωπαική Ένωση!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην μακραίωνη διαδρομή της η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις. Η σημερινή εποχή όμως, είναι η χειρότερη όλων, γιατί γινόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη, παγκόσμιας εμβέλειας, εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του τραπεζικού κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας. Όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υπηρετούν αυτές τις πολιτικές που χαράζει η εξωπολιτική εξουσία δια μέσω των μελών και των στελεχών της και καθορίζονται σε κλειστά συνέδρια που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προεξέχοντος του συνεδρίου της λέσχης Bilderberg.

Το σύστημα γίνεται πιο συγκεντρωτικό και πιο αυταρχικό

Επ’ ευκαιρία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι σκόπιμο να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα. 

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, το πολιτικό σύστημα βρήκε την ευκαιρία να εξαπατήσει το λαό και να γίνει ακόμα πιο συγκεντρωτικό. Και φυσικά όπου αυξάνεται ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας, αυξάνεται αυτόματα και ο αυταρχισμός.

Φορο-καταιγίδα 10 δις ευρώ μετά τις εκλογές

Πέντε φορολογικά ραβασάκια ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ θα λάβουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους. 

Οι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις της εφορίας αρχίζουν από τον Ιούνιο και αφορούν τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ αμέσως μετά θα καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Εκτός από τους φόρους οι φορολογούμενοι φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις νέες φορολογικές διαδικασίες τόσο για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις όσο και για τον νέο τρόπο απόδοσης του ΦΠΑ. 

Σε ετοιμότητα για εκτεταμένη προβοκάτσια μέσα στην εβδομάδα

Δυο πράγματα είναι αυτά που απειλούν να ανακόψουν την επικίνδυνη νεοταξίτικη συνταγή που μαγειρεύεται σε μια Ευρώπη που βράζει:

Ο ευρωσκεπτικισμός που σαρώνει ολόκληρη την Ήπειρο και οι εξελίξεις στην Ελλάδα...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έτσι, μπροστά στις ευρωεκλογές που έρχονται, οι εξελίξεις στην Ελλάδα αποκτούν μια θέση ξεχωριστή στο υπό διαμόρφωση γεωπολιτικό ντόμινο, και μπρος στην αβεβαιότητα απόλυτου ελέγχου τους, στην ημερήσια διάταξη μπαίνουν εκ των πραγμάτων σχεδιασμοί με στόχο την αποτροπή τους.