MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το πραγματικό πρόβλημα που κρύβεται πίσω από την πολιτική αποσταθεροποίηση

Μελέτης Μελετόπουλος

Πίσω από το προσκήνιο της πολιτικής αποσταθεροποίησης, κρύβεται η κατάρρευση του αποτυχημένου, θνησιγενούς μοντέλου δανειοδίαιτης ευημερίας της Μεταπολίτευσης.

Τα δύο κόμματα εξουσίας κυβέρνησαν επί δεκαετίες με παροχές και διορισμούς, που χρηματοδοτήθηκαν με εξωτερικό δανεισμό και πακτωλούς κοινοτικών επιδοτήσεων. Η επιφανειακή πολιτική σταθερότητα οφειλόταν στην εισροή πόρων από το εξωτερικό, παράπλευρο δε αποτέλεσμα του πλουτισμού που δεν οφειλόταν σε υψηλή παραγωγικότητα και κόπο, ήταν η γενικευμένη διαφθορά, των κομμάτων και των παρατρεχάμενων.

Έχουμε Χούντα! Χωνέψτε το!

"Δεν έχεις ιδέα τι εστί Χούντα!". "Είσαι πολύ μικρός για να μιλάς για Χούντα!". "Αν είχαμε πραγματικά Χούντα δεν θα τολμούσες να λες αυτά που λες".

Οι παραπάνω φράσεις είναι μόλις μερικά από τα επιχειρήματα που προτάσουν όσοι επιχειρούν να σε πείσουν ότι δεν έχουμε Χούντα, αλλά απλά μια Δημοκρατία με ψεγάδια που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εκτός από τους κυβερνητικούς, συνήθως αυτοί οι τύποι είναι και οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι. 

ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: Τρία πραξικοπήματα μέσα σε ένα μήνα

Ζούμε την απόλυτη χούντα. Μέσα σε ένα μήνα, αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που δεν αντέχει μια δημοκρατία. Όμως, παραμένουν ατσαλάκωτοι στα γραφεία τους και στα τηλεπαράθυρά τους.

Ζούμε σε περίεργη εποχή. Το νου σας...

Απόφαση – σκάνδαλο [στις 28 Φεβρουαρίου]

Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει μια απόφαση, που δεν μπορεί να εκδίδεται σε μια δημοκρατία! Αποτελεί ντροπή για το δικαστικό σώμα και προσβολή για το πολίτευμα.

Τρόμος και πανικός στο πολιτικό σύστημα που καταρρέει με πάταγο

Νέα καταιγίδα από καυτές κασέτες με άκρως αποκαλυπτικό περιεχόμενο

Σπρώχνουν τον Σαμαρά σε εκλογές για να μη διαλυθεί ολόκληρη η παράταξη
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στα επιτελεία των κομμάτων τόσο για το καυτό ζήτημα των υποκλοπών το οποίο απ΄ ότι φαίνεται δεν μπορεί να κλείσει όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

3 ημέρες μετά.

3 ημέρες μετά.

3 ημέρες μετά την απίστευτη ομολογία του Γενικού Γραμματέα (!) της Κυβέρνησης της Ελλάδος ότι ο πρωθυπουργός και δυο υπουργοί ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κι ακόμη κανείς δεν έχει παραιτηθεί, κι ακόμη δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη!