MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ούτε οι αριθμοί ευημερούν. Η πικρή αλήθεια για το Greek Success Story.

Του Γιάννη Βαρουφάκη 

Η κυβέρνηση επιμένει: η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και περνάει, εντός του 2014, στην περίοδο της ανάκαμψης. Ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα, θέτει τους ψηφοφόρους, ενόψει των ευρωεκλογών, προ της ευθύνης τους να αποφανθούν για το εάν η κυβέρνηση έχει δίκιο (οπότε πρέπει να την ψηφίσουν) ή όχι. Ας θέσουμε για λίγο στην άκρη τις πολιτικές αντιπαραθέσεις κι ας δούμε τι λένε οι αριθμοί εις βάθος. Κι όταν λέω οι αριθμοί, εννοώ τα στατιστικά στοιχεία όπως ακριβώς τα δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας και η ΕΛΣΤΑΤ.

Υπερφορολόγηση για καταπολέμηση της διαφθοράς (και άλλα παραμύθια...)

Του Άγη Βερούτη

Πριν αρκετό καιρό συμμετείχα σε μια διαδικτυακή συζήτηση όπου οι συνομιλητές μου έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ πως η υπερφορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας ήταν η επιλεγμένη μέθοδος για να βάλει χέρι το κράτος στα αποθέματα του μαύρου χρήματος που μετατράπηκε σε ακίνητα.

Η λίστα της ντροπής με τα ονόματα των 57 εθνοπατέρων που “σκίζονται” για να εξυπηρετήσουν τους Νταβατζήδες

Διαβάστε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που ακολουθεί το σκοτεινό παρασκήνιο για τους 57 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι «σκίζονται» για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλονταβατζήδες της ενέργειας και θέλουν να φορτώσουν στην ΔΕΗ και στους καταναλωτές τα σπασμένα της φούσκας των φωτοβολταικών. 

Ομολογία Νίκου Ευαγγελάτου: «Τα υπουργεία μας σερβίρουν τα θέματα»

«Θα πω βεβαίως ότι όπως όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι κάναμε θέματα τόσο καιρό που μας τα σέρβιραν τα υπουργεία, για να μιλάμε ανοιχτά, και λέγαμε “το επίδομα τυφλότητας”, “τα επιδόματα για τους πεθαμένους που κάποιοι τα έπαιρναν ενώ…”, “τους συνταξιούχους που είχαν πεθάνει”, κτλ, έχουμε και εδώ μια τέτοια περίπτωση που αφορά εμάς. Και αφορά το ταμείο μας. Και αφορά αυτό το ταμείο το οποίο πληρώνουμε και το οποίο τελικά δίνει λεφτά με έναν τρόπο ο οποίος είναι περίεργος…».

Σουξέ στόρι: Αυτή είναι ανάπτυξη – Δεν πλήρωσαν την Εφορία 2,5 εκατ. φορολογούμενοι

Στα ταμεία των Εφοριών δεν έφτασαν για τον Ιανουάριο τα αναμενόμενα έσοδα, αφού περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους, ποσό που αγγίζει περίπου το 1 δισ. ευρώ…

Το πρόβλημα, όμως, για τους φορολογούμενους είναι πως πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τόκο 0,73% κάθε μήνα, με πρόστιμα που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και το 30% μετά την πάροδο διετίας, αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων βρίσκονται.