MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αν δεν πάνε φυλακή, δε θα σταθεί η Ελλάδα

Αυτή είναι η σωστή διατύπωση της γελοιότητας που εκστόμισε πάλι πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της "κυβέρνησης", υπουργός Εξωτερικών, και πρόεδρος του ΠαΣοΚ. 

Και βέβαια με την νέα αυτή διατύπωση δεν εννοούμε μόνον τους εικονιζόμενους, αλλά μία πληθώρα υπουργών, πρωθυπουργών και δημόσιων αξιωματούχων που κυβέρνησαν και που αν δεν κυβερνούν ακόμα, παραμένουν πάντως στο απυρόβλητο, ελεύθεροι κι ακαταδίωκτοι, να κυκλοφορούν προκλητικά και να πλασσάρονται ως σωτήρες, ή τιμητές του σήμερα, κάνοντας ομιλίες και δίνοντας συνεντεύξεις, αυτοδιαφημιζόμενοι σαν οι μόνοι γνώστες και οι μόνοι ικανοί να βγάλουν την χώρα από την κρίση! 

Η γεωπολιτική σκακιέρα παίρνει φωτιά που κατεβαίνει στη Μεσόγειο

Η Ουκρανία είναι η αρχή των παγκόσμιων εξελίξεων 

Οι επόμενες κινήσεις των ισχυρών στην γεωπολιτική σκακιέρα 

Η είσοδος της Τουρκίας απέναντι στη Μόσχα και η αρχή του… τέλους 

Η Ουκρανία, μετά την κορύφωση του «δράματος» που βίωσε, περνάει στην φάση της εκτόνωσης μέσω της διπλωματικής οδού. Δυστυχώς, για την Δύση (ΗΠΑ και Γερμανία), δεν υπήρξε ένα Plan Β, ή τουλάχιστον, δεν τόλμησαν οι υποκινητές της κρίσης να περάσουν σε ένα δεύτερο στάδιο, αλλά αρκέστηκαν στην (μέχρι στιγμής) νίκη τους, δηλαδή της απώλειας μέρους της Ουκρανίας και εισαγωγής προβλημάτων στην «αυλή» της Ρωσίας. 

ΗΠΑ και Γερμανία δεν μπορούν πλέον να τα βάλουν με τη Ρωσία

ΗΠΑ και Γερμανία υπέστησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό από την αντίδραση της Ρωσίας, στις μεθοδεύσεις τους στην Ουκρανία. 

Νόμισαν ότι ο Πούτιν θα έτρεχε στον ΟΗΕ, στα διεθνή δικαστήρια και σε άλλα διεθνή fora, δηλαδή τα δικά τους όργανα. Δεν εκτίμησαν σωστά όμως, όταν... επέτρεψαν να καταπατηθεί η συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς - αντιπολίτευσης και να ανατραπεί πραξικοπηματικά ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας από νεοναζιστικά στοιχεία. Ο Πούτιν απάντησε κατευθείαν και απροειδοποίητα με ωμή στρατιωτική επέμβαση, ρίχνοντας ευθέως το πολεμικό «γάντι» στις ΗΠΑ. Μετά το πρώτο σοκ, ο μεν «πλανητάρχης» αποπειράθηκε να ψελλίσει κάτι για οικονομικά αντίμετρα, οι δε άλλοτε λαλίστατοι Μέρκελ και Σόϊμπλε, έχωσαν το κεφάλι «κάτω από το νερό» σε μία απόλυτη «μούγκα».

Ο θίασος θα προσπαθήσει να αποφύγει με κάθε τρόπο την πτώση του

Στις Δημοκρατίες της Μπανάνας, οι «πειραγμένες» δημοσκοπήσεις αποτελούν κλασσικό επικοινωνιακό εργαλείο για την διαμόρφωση εικονικού πολιτικού κλίματος προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση...

του ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα ποσοστά που αποδίδονται στα διάφορα κόμματα, δημιουργούν αίσθηση πολιτικής δυναμικής ή αίσθηση μη δυναμικής. Κατασκευάζουν τεχνητά εικόνα εισόδου ή μη εισόδου στην Βουλή. Δίνουν προοπτική βιωσιμότητας σε...

Γλέζος: Δε διεκδίκησαν ποτέ και τίποτε!

Το βαρυσήμαντο άρθρο του Μανώλη Γλέζου στη Realnews για τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν διεκδίκησαν ποτέ τις αποζημιώσεις: 

«Γιατί μας χρωστάει η Γερμανία; Πόσα μας οφείλει; Ποιος προσδιόρισε τα ποσά; Γιατί είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να καταβάλει τα οφειλόμενα; Πώς θα υποχρεωθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα;» Τα ερωτήματα αυτά τα θέτουν όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα. Απαιτείται, συνεπώς, ακριβής απόκριση σε όσους το αγνοούν. Είναι αναγκαίο να δοθούν συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες, αψευδείς, αναμφισβήτητες απαντήσεις.