MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κρίσιμες ώρες για την παγκόσμια ασφάλεια

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η κρίση στην Ουκρανία; Με εντεινόμενη ανησυχία παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις δραματικές εξελίξεις. Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, την ώρα που ο νέος Ουκρανός υπουργός εξωτερικών Andrii Deshchytsia ζητά ανοιχτά τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ.

"Ανθρώπινα δικαιώματα" made in USA

Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν πλέον το κέντρο κάθε εξωτερικής πολιτικής. 

Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και αξιολογήσουμε τον ρόλο των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” σαν εργαλείο εξάσκησης εξωτερική πολιτικής χρειάζεται μία ανασκόπηση της εξέλιξης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το τέλος του Β' ΠΠ μέχρι σήμερα, για τον μοναδικό λόγο ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην... διαμόρφωση της παγκόσμιας πολιτικής.

Δάνεια, καταθέσεις, έσοδα και δαπάνες - Η εφορία θα ξέρει τα πάντα (+ Bonus Ανάλυση)

(Περικλείονται σημειώσεις του σκηνοθέτη....)

Όλα τα έσοδα και τις δαπάνες των φορολογουμένων θα συνεκτιμά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προσδιορίζει το φορολογητέο εισόδημά τους μέσω των έμμεσων τεχνικών ελέγχου που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.

Πρόκειται για τον νέο τρόπο προσδιορισμού του εισοδήματος που μπορεί να επιλέξει η εφορία στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται από την πλευρά των φορολογούμενων αδικαιολόγητος πλουτισμός, μεγάλες δαπάνες που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα έσοδα, όταν υπάρχουν ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις ή υφίστανται πληροφορίες για παράνομες συναλλαγές.

Ουκρανία – ΜΜΕ: η αποθέωση της χοντροκομμένης μηντιακής προπαγάνδας

Ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσονται τα γεγονότα στην Ουκρανία κάθε άλλο παρά αισιοδοξία αποπνέει.

Όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά με εξαίρεση αυτό της άμεσης αποκλιμάκωσης και εξεύρεσης μιας μέσης λύσης που μοιάζει ν’ απομακρύνεται ολοένα περισσότερο. 

Τις τραγικές εκθέσεις σοκ τις διαβάζει ο Πρωθυπουργός πριν μιλήσει και αποφασίσει;

Του Κώστα Βουκελάτου

Η ΤΡΟΙΚΑ ήρθε πάλι απαιτώντας και ζητώντας νέα μέτρα, η κυβέρνηση αυτή την φορά φαίνεται πιο σκληρή απέναντι στους εγκληματίες κρατών και οικογενειών εκτός από τον Άδωνι Γεωργιάδη αυτή την τραγική προσωπικότητα που ήταν και ο μόνος από την κυβέρνηση που χάρηκε και το είπε καλωσορίζοντας τους με χαμόγελο.