MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το ΣτΕ έκρινε παράνομο τον φόρο στα κινητά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Παράνομη και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η φορολόγηση του κινητού τηλεφώνου, του ΙΧ και άλλων παροχών στο πλαίσιο της δουλειάς τους που λαμβάνουν οι μισθωτοί από τις… επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στη φορολόγηση τους αναζητώντας ουσιαστικά από τη… μύγα ξύγκι για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και να καλύψεις τις τρύπες του προϋπολογισμού. 

Απόφαση –«Βόμβα» για τον Έλληνα εργαζόμενο: Νέο χαράτσι και στα κινητά

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος φέρνει τεράστιες αλλαγές και δημιουργεί νέο «πονοκέφαλο» στον Έλληνα πολίτη.

Μετά τα πολλαπλά χαράτσια που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, ένα νέο κάνει την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο χτύπημα, αυτή τη φορά στην κινητή τηλεφωνία.

Θεοχάρης: Είμαι ένας "I.T. πίθηκος"...

(Αναδημοσίευση άρθρου - 15/2/2013)

Ο πρώην διευθυντής τεχνολογίας της Lehman-Brothers και νυν γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Reuters χαρακτηρίζει τον εαυτό ως «ΙΤ πίθηκο» (δηλαδή πίθηκο της... τεχνολογίας των πληροφοριών), αποφασισμένο να οργανώσει καλύτερα τις υπηρεσίες του Δημοσίου και να πατάξει τη γραφειοκρατία.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο 42χρονος γγ Δημοσίων Εσόδων έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό.

Εφιαλτική χρονιά θα είναι το 2014 για τον ελληνικό λαό.

Του Γ. Δελαστίκ

Εφιαλτική χρονιά θα είναι το 2014 για τον ελληνικό λαό από οικονομική σκοπιά. Όχι μόνο θα συνεχιστεί η μείωση των εισοδημάτων του, αλλά θα επιβληθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και νέο Μνημόνιο, όπως απαιτούν οι Γερμανοί.

Αν αυτό θα αποκληθεί «νέο Μνημόνιο» ή «παράταση του υφιστάμενου», όπως υπαινίχθηκε αορίστως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξή του στην Καθημερινή προ δεκαημέρου, όταν έκανε λόγο για «εφαρμογή της υφιστάμενης συμφωνίας, με το ίδιο πρόγραμμα, όχι για νέα συμφωνία με νέους όρους», τη στιγμή που το Μνημόνιο θεωρητικά λήγει σε πέντε μήνες.

Ο Θεοχάρης γίνεται Θεοχάρος τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση και στέλνει μόνιμες διακοπές το Σαμαρά

- Με συνεχείς εγκυκλίους στέλνει τους πολίτες στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ.

- Σε αδιέξοδο ο Πρωθυπουργός που δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, που αποτελεί επιλογή αλλά και εκλεκτό των δανειστών.

Μπράβο!...

Οι πραγματικά άνεργοι στην χώρα έφτασαν ήδη τα 2.300.000. 

Μπράβο! 

Οι έλληνες που πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας είναι 2.500.000. 
Μπράβο!

Οι ανασφάλιστοι λόγω οικονομικής δυσπραγίας είναι περίπου 2.000.000, και ανεβαίνουν. 

Μπράβο! 

Η Ελλάδα ζει με ..μερική απασχόληση

Το ποσοστό των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα που είναι μερικώς απασχολούμενοι αυξήθηκε κατά 5,2 εκατοστιαίες μονάδες, από 7,7% το εννεάμηνο του 2010 σε 12,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2013, αντανακλώντας την αυξημένη προσφυγή σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πολλούς κλάδους, αλλά και την αναδιάρθρωση της απασχόλησης προς κλάδους στους οποίους η μερική απασχόληση είναι συνήθως πιο διαδεδομένη (λιανικό εμπόριο). 

Η Γερμανία δεν πήρε το μάθημα του Στάλινγκραντ και για αυτό θα το ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ!

Τα ναζίστικά στρατεύματα υπό το γερμανό στρατηγό Φον Πάουλους δεν πήραν το μάθημά τους και 69 χρόνια αργότερα βρίσκονται ξανά σε ουκρανικά εδάφη, κατέβαλαν το Κίεβο, ιστορική πρωτεύουσα της Ρωσίας το μεσαίωνα και στο βάθος βλέπουν πιθανώς πάλι το Στάλινγκραντ.

του Στρατή Μαζίδη

Ναζιστοειδή και φασιστοειδή κυνηγούν τους πάντες και τα παντά. Χτυπούν, προπηλακίζουν και απειλούν. 

Έρχεται κραχ στην αμερικανική οικονομία στις 4 Μαρτίου 2014; - Πως το δολάριο θα βυθίσει στην άβυσσο την παγκόσμια οικονομία

Τι αναφέρει το "δεξί χέρι" του πρώην αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης Nelson Rockefeller, σε άρθρο του στους Washington Τimes Κραχ στην αμερικανική οικονομία στις 4 Μαρτίου 2014 βλέπει ο Grady Means, επιχειρηματίας και "δεξί χέρι" του πρώην αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης Nelson Rockefeller, σε άρθρο του στους Washington Τimes.

Χαμός στο Σύνταγμα! Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών - Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν

Με ιλλιγγιώδη ταχύτητα επιχείρησαν να φύγουν από το υπουργείο Οικονομικών τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροικανούς μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα αυτοκίνητα και πέταξαν μπουκάλια εναντίον τους. Ενα από τα μπουκάλια βρήκε το αυτοκίνητο του Πωλ Τόμσεν. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Ρεμάλιααααααααα!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Το νου σας ρεμάλια…… Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα να φωνάζει έτσι στα κινηματογραφικά παιδιά του στην ταινία "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι". Η μόνη διαφορά είναι ότι ο χαρακτηρισμός ρεμάλια από τον Κωνσταντάρα έφερνε γέλιο, ενώ ο δικός μας είναι από αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας από την φάρα των πολιτικάντηδων που μας κυβερνά…