MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Οι Έλληνες ζουν πολύ πάνω από τις δυνατότητές τους»!

Του Γ. Δελαστίκ

Νέα γερμανική μαχαιριά εναντίον της Ελλάδας!

Αυτήν τη φορά είναι οι οικονομολόγοι του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP) που πλήττουν τη χώρα μας και η εφημερίδα «Ντι Βελτ» που γνωστοποιεί τα συμπεράσματά τους: «Όπως και πριν οι Ελληνες ζουν πολύ πάνω από τις δυνατότητές τους» αποφαίνεται η σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα. 

Το ελληνικό πρόβλημα στη σκιά της γεωπολιτικής.

Του Νίκου Ξυδάκη

Η ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στον δρόμο αφήνει ένα κενό εξουσίας στην Ουκρανία, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, με εισπήδηση των ποικίλων αντιπολιτευτικών φατριών.

Ηδη Βερολίνο, Βρυξέλλες και Μόσχα φαίνεται ότι ανησυχούν από κοινού, αν και από... διαφορετική σκοπιά, για το σοβαρότατο ενδεχόμενο η χώρα να βυθιστεί στο χάος του εμφυλίου και να οδηγηθεί σε διαμελισμό. 

Mark Weisbrot: «Οι Ευρωπαίοι στύβουν την Ελλάδα μέχρι τέλους»

Αποκλειστικές δηλώσεις του Αμερικανού οικονομολόγου και αρθρογράφου των New York Times στο newsbomb.gr για τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι οδηγούν στην γωνία την Ελλάδα.

Μήνυμα στους Έλληνες στέλνει μέσω του newsbomb.gr ο Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας (CEPR) στις ΗΠΑ και αρθρογράφος στους NEW YORK TIMES, Μάρκ Γουάϊσπροτ. Ο Γουάισμπροτ που από το 2010 με άρθρα και αναλύσεις έχει στηλιτεύσει την δράση της Τρόικας στην χώρα μας, προβαίνει σε μία δήλωση-σοκ που θα συζητηθεί. 

Δημήτρης Καζάκης: Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!

Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Με τον τίτλο αυτό συνοδεύονται οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Όλι Ρεν για την Ελλάδα. 

Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο (25/2), ο Φιλανδός επίτροπος δήλωσε ότι η Κομισιόν αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τον συνολικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και προβλέπει +1,2% για την ευρωζώνη (έναντι αρνητικού προσήμου το 2013) και +1,5% για το σύνολο της ΕΕ. Σημείωσε ωστόσο ότι η ανάπτυξη στην ΕΕ παραμένει «εύθραυστη».

Al Jazeera: Χιλιάδες Έλληνες χωρίς ιατρική φροντίδα

Άλλο ένα ηχηρό ράπισμα στην ελληνική κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Υγείας από τη διεθνή κοινότητα.

Ρεπορτάζ του διεθνούς δικτύου Al Jazeera, για τους χρήστες ναρκωτικών στην Αθήνα της κρίσης, είναι αποκαλυπτικό:

- Αυτή τη στιγμή το 28% του πληθυσμού είναι άνεργο και περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι από τα 11 εκατομμύρια- ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. 

Έτσι θα βάλουν χέρι οι δανειστές στα ελληνικά κοιτάσματα

-Δέσμια των Μνημονίων και του αγγλικού Δικαίου η Ελλάδα -Πώς ο Γ. Παπανδρέου «υποθήκευσε» ακόμα και τον ορυκτό μας πλούτο

Πετρέλαια υπάρχουν, λοιπόν! Αυτό επιβεβαιώθηκε και από πιο επίσημα χείλη. Ανοιχτά της Κρήτης, στο Ιόνιο, το Αιγαίο και την Ήπειρο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.