MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλα ΚΟλπα με δημόσιο χρήμα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Από το 2000 και μετά, με τις ευλογίες της Ε.Ε., οι ΜΚΟ έγιναν το νέο σπορ «συγγενών και φίλων» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Με περίτεχνες ονομασίες, άγνωστο έργο και χωρίς κανένα έλεγχο, οι κρατικές χρηματοδοτήσεις αντικατέστησαν τον τζόγο του Χρηματιστηρίου...

Οι ΜΚΟ, όπως τις ξέρουμε, άρχισαν να εμφανίζονται στην Ελλάδα το 2000, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών. 

Μαυραγορίτες Και Όρνεα

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Φρενίτιδα έπιασε τους επικοινωνιολόγους της εξουσίας να ανοίγουν τα συρτάρια σκανδάλων και να βγάζουν προς τέρψη της εκδικητικής μανίας του πεινασμένου λαού τα πανηγύρια εκατομμυρίων. Ξεκίνησαν με τους υπουργούς, πήγαν στις ΜΚΟ, βγάζουν τις λαμογιές μέχρι και της ξεχασμένης από τον χάρο μαμάς του Γιώργου, ενώ οι πολίτες της χώρας το μόνο που ανοίγουν είναι φακέλλους λογαριασμών που θα μείνουν κι αυτοί ανεξόφλητοι και τα συρτάρια των ιδεών επιβίωσης που όλο αδειάζουν. 

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΑΣ ΝΙΦΑΔΑΣ – 2

Πρέπει να διαβαστεί !

Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο μέρος του άρθρου πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση του δεύτερου μέρους !


H νομισματική μεταρρύθμιση είναι η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. 

Pas de deux προς τον γκρεμό...

Καλό θα ήταν να εξετάσουμε λίγο τις αντιρρήσεις και τον σκεπτικισμό όσων πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στην λύση του προβλήματος που βιώνουμε σαν χώρα.

Μιλάμε βέβαια για τους αντιμνημονιακούς ''αντιρρησίες'', και όχι για τους μνημονιακούς που φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή τους ικανοποιεί, ή τους βολεύει.

Πρωτογενές πλεόνασμα κρατισμού, διαφθοράς και παράγκας

Διαπλοκή, ανομία, φοροδιαφυγή, διαφθορά και παράγκες. Παράγκες παντού, ιδιαίτερα στο χώρο της Δικαιοσύνης. 

Μετά από 4 χρόνια ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξίας των αδυνάτων εκ των συμπολιτών μας, η κυβέρνηση των κρατιστών κραδαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα σαν λάφυρο του πολέμου κατά των αναξιοπαθούντων.

Εξουθένωση της σοβαρότητας με έρποντα το φασισμό ΜΜΕ

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ο νεοέλληνας έχει εθιστεί να προτιμά συνήθως παγιωμένες και ανερεύνητες καταστάσεις. Ιδανικός άπιστος, ιδανικός πιστός και ιδανικά ευαπάτητος.

Γι' αυτό σε τούτη τη χώρα ανθούν όχι μόνο λουλούδια, αλλά ο,τιδήποτε σπέρνεται. Ιδανική χώρα για κάθε καλλιέργεια. Σπείρε ψέματα και "ψευδείς αποκαλύψεις", αλλοπρόσαλλες ιδέες, υποσχέσεις για εύκολο χρήμα, σπερμολογίες που αμαυρώνουν υπολήψεις, "στημένα" και "διοχετευμένα" από τα κομματικά γραφεία δήθεν γεγονότα, φόρεσε και ένα σινιέ κουστουμάκι, μεταξωτό πουκάμισο, ένα ρόλεξ στο χέρι και , αν είσαι και λίγο ευειδής, ο νεοέλληνας σε βλέπει ως...ενσαρκο άγαλμα που φέρει ένα θαύμα της πράξης. Σε ψηφίζει, σε κάνει υπουργό, όσο γελοίος κι αν είσαι, και με λίγη τύχη, αν είσαι και ευέλικτος στις υπόγειες κομματικές διαδρομές, περνάς και το κατώφλι του Μαξίμου και "παριστάνεις" τον πρωθυπουργό!

Όταν τηλεσκουπίδια Κυβερνούν, τα Όρνεα Δειπνούν

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός

Τα ψέμματα τελειώνουν για την Κυβέρνηση και τα Μνημόνια, το χρέος κι η Ανεργία καλπάζει, ενώ η Ανάπτυξη δεν ξεκινάει με ευχές, ούτε συνoμιλώντας με το Θεο.

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» είπε πάλι ο αμετροεπής Υπουργός Υγείας Σπυρίδων Αδωνις με την έπαρση που του δίνει, η προσωρινη κι απατηλή εξουσία του. Ενω στην εκπομπή Καρτάσιανς του ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα ότι θα τα καταφέρουμε, ενώ το γνώριζε ότι το Μνημόνιο είναι Καταστροφή !

Γιάννης Βαρουφάκης: Στις αγορές, πτωχευμένοι!

Το σχέδιο του Βερολίνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών έχει πλέον παγιωθεί. Τι περιέχει; Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν περιέχει.

1. Δεν περιέχει το κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει το ελληνικό κράτος από... την διαχρονική κατάσταση χρεοκοπίας (κοινώς την αδυναμία να εξυπηρετεί τα χρέη του μακροπρόθεσμα, ακόμα και μετά από μια γενναία επιμήκυνση μετά μείωσης του επιτοκίου κατά μισή με μία μονάδα).