MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λοξοκοιτάνε τις καταθέσεις…

Όταν στη δεκαετία του 1990-2000 επικράτησε παγκοσμίως η πολιτική της λιτότητας και τα κέρδη στο δεύτερο μισό αυτής δεκαετίας αποκαταστάθηκαν στα επίπεδα του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, έπρεπε να λυθεί το εξής δομικό πρόβλημα: πώς οι άνθρωποι θα κατανάλωναν όταν οι μισθοί τους καθηλώνονταν;

Η απάντηση που επινοήθηκε, είναι πλέον γνωστή: ένα μέρος των κερδών αλλά και των χαμηλών αποταμιεύσεων έγινε δάνεια προς αυτούς που το ύψος των μισθών τους δεν τους επέτρεπε να καταναλώνουν στο επιθυμητό για την κατανάλωση και ανάπτυξη επίπεδο. 

Ο φόβος για «ατύχημα» επισπεύδει...την διάλυση...

Ο φόβος για «ατύχημα» επισπεύδει…την διάλυση…

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

Με αυτήν την πρόταση απαντήθηκε από έμπιστο Σύμβουλο κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου, σχετικό ερώτημα,!!!

Η απάντηση αναφέρεται την ολοκληρωτική εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και το κλείσιμο και των λοιπών ανοιχτών θεμάτων, όπως για παράδειγμα των εθνικών. 

«Η Ολλανδία εκτός όχι μόνο του ευρώ αλλά και της ΕΕ!»

Του Γ. Δελαστίκ

Σίγουρα ο ανενημέρωτος αναγνώστης θα βάλει τα γέλια αν ακούσει ότι ένα κόμμα της Ολλανδίας κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με κεντρικό σύνθημα «Εξω η Ολλανδία, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ»!

Γραφικοί, περιθωριακοί τύποι μηδαμινής σίγουρα εκλογικής επιρροής, θα σκεφτεί. Μαθαίνοντας μάλιστα ότι ο περί ου ο λόγος πολιτικός σχηματισμός είναι το Κόμμα της Ελευθερίας της σκληρής ολλανδικής Δεξιάς ή Ακροδεξιάς, θα αισθανθεί αυθόρμητα δικαιωμένος για την αρχική εκτίμησή του. Μόνο που, αν ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν μερικές ενοχλητικές λεπτομέρειες.

Στην Ελλάδα, όπου οι «300» καθαρίζουν για πάρτη τους μη πληρώσουν διόδια

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι απάτη, είναι…φυσιολογική ροή. Συμβαίνει στην Ελλάδα (και) του πολιτισμού, όπου άλλοι «φαίνονται» κι άλλοι πληρώνουν. Μέσω του δημοσίου και ως φορολογούμενοι. Για υπογραφές που έπεσαν χωρίς να μας ρωτήσουν.
Για μιαν εγγύηση του Κράτους πάνω και σε ωραίες ιδέες ιδιωτών, που θα είναι και οι τελικοί αποδέκτες των θησαυρών ενός χρεοκοπημένου δημόσιου.