MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο «βελούδινος ολοκληρωτισμός» των συστημικών ΜΜΕ…

Του Μάρκου Μουζάκη

Ο αείμνηστος Αν. Πεπονής, ο οποίος με τιμούσε με τη φιλία του, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη, τότε που η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) στήριζε τον «σωτήρα» της χώρας (ε, σήμερα βιώνουμε την «σωτηρία» όπου οδήγησε τη χώρα!) σχολίαζε με την έκφραση «βελούδινος ολοκληρωτισμός» όλο αυτό το καθεστώς διαπλοκής και μιντιοκρατίας που είχε στηθεί και απ’ τη μια μεριά έκανε χρυσές μπίζνες, ενώ απ’ την άλλη παραπληροφορούσε ασύδοτα.

Έλεγχος της Συνταγματικότητας στην Ελλάδα. Το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει σήμερα, ότι το Σύνταγμα που έχουμε, δεν είναι Σύνταγμα για το λαό, αλλά Σύνταγμα για το πολιτικό προσωπικό και τα συμφέροντα που το ελέγχουν.

Από το 2011 κάποιοι πολίτες προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη κατά του ΕΕΤΗΔΕ, του γνωστού χαρατσιού της ΔΕΗ. Τώρα, το 2014!!! το Δ΄ Τμήμα του ΑΠ αποφάσισε ότι το πρώτο ΕΕΤΗΔΕ που επιβλήθηκε είναι αντισυνταγματικό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ


Για απόπειρα συγκάλυψης της διαφθοράς και των οικονομικών σκανδάλων, αλλά και για εξυπηρέτηση αλλότριων προς το Δημόσιο συμφερόντων εγκαλεί ο εισαγγελέας Διαφθοράς της Θεσσαλονίκης τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης Γιάννη Στουρνάρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. 

«Χαράτσι» από τη Δικαιοσύνη στην κυβέρνηση

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με ένα σκεπτικό-βόμβα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Αρειος Πάγος κατεδαφίζει ως αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα, που εισπράττεται από το 2011, μέσω της ΔΕΗ. Η νομοθετική φορολογική πολιτική έχει όριο το Σύνταγμα, ακόμη και όταν θεσπίζεται ως έκτακτη.

 

Έλληνες εφοπλιστές: «Δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ!»

Προκαλούν και πάλι χαρακτηρίζοντας… «κατάφωρη συνταγματική παραβίαση» την απόφαση της κυβέρνησης να τους φορολογήσει

Όχι μόνο αρνούνται να συμμετάσχουν στη φορολογία που έχει τσακίσει τον απλό Έλληνα πολίτη, αλλά τολμούν και περνούν στην αντεπίθεση οι Έλληνες εφοπλιστές, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη συνταγματική εκτροπή» αναφερόμενοι στην απόφαση του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει στη φορολόγησή τους.

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο

Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ...

Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100 ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για... γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε... 200ευρώ/m2.