MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Στοιχεία ΣΟΚ του Reuters για τον Προβόπουλο

Ο Γιώργος Στουρνάρας με τον φίλο του Γιάννη Στουρνάρα 

“ 3,4 εκ. ευρώ η αποζημίωση του Προβόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει το Reuters ” 

Αποζημίωση» ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ (2,8 εκατομ. μετά φόρων) έλαβε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εργαζόταν μέχρι το 2008 στη θέση του αντιπροέδρου. 

Οι κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο και τα σενάρια περί εξαγωγής της κρίσης .

Του Σάββα Καλεντερίδη
 
Η Τουρκία και η κυβέρνηση Ερντογάν ταλανίζονται από μια προϊούσα κρίση, η οποία είναι δομική και ταυτοχρόνως πολύμορφη.

Να εξηγήσουμε πρώτα το δομική.

Ο Ερντογάν έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στο κράτος και είναι πολύ δύσκολο να φανεί αντίπαλος που μπορεί εύκολα να τον αντιμετωπίσει, όπως είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρεθεί κόμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει εκλογικά το ΑΚΡ. 

Οι Ανώτατοι Άχρηστοι της Ηρώδου του Αττικού

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2011...

Τα μεγάλα καράβια βουλιάζουν από μικρές τρύπες.

Τα διαρκή εγκλήματα των Προέδρων της Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης. 

Βλέποντας κάποιος τον πανικό των Βρυξελών, που, ως νέοι κονκισταδόρες κατακτητές, "απαιτούν" ακόμα και τη γραπτή "συναίνεση" των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο καταστροφικό Μνημόνιο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα πραγματικά δεδομένα μιας αληθινής τραγωδίας: 

Η ΒΡ αγόρασε τα κοιτάσματα του Πρίνου

Με 500 εκ. ευρώ η BP θα αναλάβει τη πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου απο τα κοιτάσματα του Πρίνου.

Η συμφωνία υπεγράφη τη Δευτέρα, στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της BP Oil International και δημιουργεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης και υλοποίησης νέων γεωτρήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί Σαμαρά - Στουρνάρα με ειδικό δικαστήριο

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει ο κ. Στουρνάρας για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, να απειλεί να γίνει θρυαλλίδα εξελίξεων.

Όπως είναι γνωστό, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με χρήματα που βαρύνουν πλέον το δημόσιο χρέος ( δηλαδή με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των τραπεζών βρίσκεται στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Γιάννης Βαρουφάκης: H ομολογία του Στουρνάρα

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, σε άρθρο στο protagon με τον προκλητικό τίτλο ΕΛΛΑΣ-ΔΝΤ-Συμμαχία, είχα μεταφέρει το ενδιαφέρον του ΔΝΤ για μια στρατηγική συμμαχία με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο το γενναίο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Επρόκειτο για πληροφορίες που μου μετέφεραν άνθρωποι του ΔΝΤ σε συνάντηση στην Ουάσινγκτον. 


Σε 3 χρόνια μας πήραν 63 δισ…!!!

Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να έχουν αφαιρεθεί, από την τσέπη του έλληνα πολίτη 63 δις ευρώ, μέσα σε 3 χρόνια!

Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει ότι αυτό αντιστοιχεί, στο 1/3 του συνολικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας. Δηλαδή, στο σύνολο της εθνικής περιουσίας, που δημιουργήθηκε, σ΄ αυτό το κράτος, σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ» η Ελλάς σε τιμές ευκαιρίας

Του Γιώργου Κράλογλου

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ» η Ελλάς σε τιμές ευκαιρίας. Με εξαγορές επιχειρήσεων, εκτάσεων και ακινήτων. Δεκτοί μόνο οι ξένοι αγοραστές (κατά προτίμηση Γερμανοί). 

Αποκλείονται (εκ των πραγμάτων) Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες γιατί η κυβέρνηση της έντιμης Ελλάδος θεωρεί ύποπτο έως απατεώνα κάθε ιθαγενή Έλληνα επιχειρηματία, ή αγοραστή ακινήτου. Οι 1.500.000 άνεργοι να απευθύνονται σε ξένους επενδυτές ή να μεταναστεύσουν.»