MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Νέο χαράτσι 20 ευρώ – Πρέπει να πληρωθεί εως 29 Νοεμβρίου

Νέο φόρο 20 ευρώ από το πουθενά υποχρεώνονται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες για κάθε ένα εργαζόμενο που απασχολούσαν τον περασμένο Αύγουστο.

Φωτιά βάζει το ΙΚΑ στα λογιστήρια όλων των επιχειρήσεων με ένα απλό e mail που θα σταλεί τις επόμενες ώρες.


το ΙΚΑ ειδοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες πως πρέπει να πληρώσουν, το αργότερο εως τις 29 Νοεμβρίου, 20 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο του 2013.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ: Τα 85 λεπτά που σοκάρισαν την Ελλάδα: Ο οικονομολόγος και ιδρυτής των AegeanTimes, αποκαλύπτει και κατηγορεί ευθέως... συγκεκριμένα άτομα που έριξαν τη χώρα μας στην δίνη της κρίσης!

Ενα απίστευτο βίντεο, στο οποίο σε κάθε λεπτό περιέχεται και μια συγκλονιστική αποκάλυψη!!! Ενα βίντεο στο οποίο ένας οικονομολόγος συνθέτει κομμάτι-κομμάτι το δύσκολο παζλ!!! 


Σενάριο για περιφερειακό πόλεμο: Παιχνίδια πολέμου του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτείων και της Τουρκίας στα ανοικτά των συριακών ακτών

Συρία-Ιράν αλλά και η Ρωσία περικυκλώνονται από ταυτόχρονα "γυμνάσια" του ΝΑΤΟ με άλλες χώρες
Καθ. Michel Chossudovsky*  (Global Research, Καναδάς)    (μτφ. Κριστιάν)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, το Γενικό τουρκικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων θα φιλοξενηθεί στα στρατιωτικά γυμνάσια  Invitex  του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, μια σαφής προκλητική ενέργεια εναντίον της Συρίας.

Γερμανία: Κορυφαίος φορολογικός παράδεισος και «Ελντοράντο» μαύρου χρήματος

Στους δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου συγκαταλέγεται... η Γερμανία, σύμφωνα με τον δείκτη παραοικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network). 

Στη 41η θέση του πίνακα βρίσκεται η Κύπρος. Σύμφωνα με την έρευνα, η Γερμανία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου και ένα Ελντοράντο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η επιβίωση της Ελληνικής Πολιτείας

Του Παναγιώτη Ήφαιστου

Γράφτηκαν πολλά για την τρόικα, για την κυριαρχία των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, για τους ποταμούς πολιτικού ανορθολογισμού στην διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για τις ίντριγκες στις οποίες εμπλέκονται κερδοσκόποι, ηγεμονικά κράτη και γραφειοκράτες και για την ανελέητη θηριωδία κατά του Ανθρώπου-πολίτη από αυτές τις τερατώδεις κατασκευές.

Financial Times: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να πιάσει τους φοροφυγάδες -Η λίστα Λαγκάρντ είναι το σύμβολο

Στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου και την πιθανή δίωξη για φοροδιαφυγή αναφέρονται οι Financial Times, οι οποίοι σχολιάζουν αρνητικά και τις μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής.


Τι σημαίνει η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση...

Αιφνιδιαστική ήταν η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης....

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο διδάκτωρ στο Συνταγματικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Αθηνών, Γιάννης Δρόσος, η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι βέβαια απαραίτητο ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.