MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Όχι στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων ! ΨΗΦΙΣΤΕ !

Λέμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών!

Λέμε ΝΑΙ στην παράταση της αναστολής τους για 3 χρόνια με τους όρους που ισχύουν!

Ψηφίστε εδώ

Επειδή…
Δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά αντίθετα έχουν επιδεινωθεί...
 

Ο Γιάννης Στουρνάρας παρέδωσε την οικονομική πολιτική στα «παιδιά του Σημίτη»

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
 Άρτεμις Παραδείσου
H φαρσοκωμωδία του νομοσχεδίου για την φορολογία των ακινήτων και οι αντιδράσεις σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έφεραν στο προσκήνιο το μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα της κυβέρνησης, που είναι η ριζική έλλειψη πολιτικής δεσμών, ή έστω στοιχειώδους εμπιστοσύνης, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της χώρας και των αντιπροσώπων του λαού, που καλούνται να του παράσχουν πολιτική στήριξη και κάλυψη στη Βουλή.

Σε πολίτες χαράτσια, σε καναλάρχες «δωράκια»

Ανοιχτή διαφοροποίηση Γ. Παπανδρέου και Α. Κακλαμάνη από την κυβερνητική πλειοψηφία στη ψηφοφορία που χάρισε στους νυν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Απουσία με νόημα του Κ. Καραμανλή. 

Ανοιχτή διαφοροποίηση Γ. Παπανδρέου και Α. Κακλαμάνη από την κυβερνητική πλειοψηφία στη χθεσινή ψηφοφορία, που χάρισε στους νυν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Απουσία με νόημα του Κ. Καραμανλή

Η πολιτική της ΕΕ έγινε εφιάλτης που μισούν οι Ευρωπαίοι

Σε καμία απολύτως μεγάλη χώρα της Ευρωζώνης οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εξαιτίας της πολιτικής της

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Η αλλαγή της πολιτικής στάσης των Ευρωπαίων απέναντι στην ΕΕ είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Συνιστά ανατροπή εκ βάθρων. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, το 2004 συγκεκριμένα, ούτε καν στη Βρετανία δεν υπήρχε δημοσκοπικά εκφρασμένη απόλυτη πλειοψηφία εναντίον της ΕΕ, βάσει τουλάχιστον των δημοσκοπήσεων που διεξάγει δύο φορές τον χρόνο το Ευρωβαρόμετρο για λογαριασμό της Κομισιόν. Τότε, το 2004, στο ερώτημα «έχετε την τάση να μην εμπιστεύεστε την ΕΕ;» είχε απαντήσει καταφατικά το 47% των ερωτηθέντων Βρετανών.
 

Στάση πληρωμών από εκατοντάδες χιλιάδες. Τι δεν καταλαβαίνουν;

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι το δημόσιο έπιασε, λέει, τους στόχους του και συγκέντρωσε περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ότι 343.000 φορολογούμενοι κήρυξαν στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο. Δεν πλήρωσαν την εφορία. Ξέρετε πόσο έχουν φτάσει σήμερα τα ληξιπρόθεσμα ιδιωτών και εταιρειών; Εξήντα δύο δισ. ευρώ. Αν όλα αυτά είναι για πανηγυρισμούς, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
 

Πλήρης διάλυση: Στάση πληρωμών από 526.477 εταιρείες!

Πλήρη διάλυση της Αγοράς δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία καταγράφουν την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Από τις 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 - μόλις μέσα σε ένα μήνα - επιπλέον 343.692 επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ανέρχονταν στα τέλη Αυγούστου στις 182.785 για να εκτοξευθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου στις 526.477.
 

Πτώχευσαν την Ελλάδα και μετά βρήκαν τον ορυκτό πλούτο!

Η θάλασσα της Κύπρου που συνορεύει με την θάλασσα της Ελλάδας αποκαλύφθηκε ότι κρύβει ένα θησαυρό δισεκατομμυρίων σε φυσικό αέριο και σε πετρέλαιο. Κανονικά αυτή η είδηση θα έπρεπε να κάνει την Κύπρο και την Ελλάδα να πανηγυρίζουν μεθυσμένες για το πλούσιο μέλλον που τους υπόσχεται η εξόρυξη των πανάκριβων για την οικονομία και την ανάπτυξη, αγαθών.

Στην Αθήνα τα μεγαλύτερα λαγωνικά των πετρελαϊκών. Τι συμβαίνει με τα ελληνικά κοιτάσματα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ

Από τον Χάρη Φλουδόπουλο

Oι εκπρόσωποι των πετρελαϊκών εταιρειών που βρίσκονται στην Αθήνα για το συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων πετρελαίου AAPG (πρόεδρος ο Lee Krystinik-κεντρική photo), έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα λεγόμενα «λαγωνικά» που αναζητούν ευκαιρίες ανά τον κόσμο και επιστρέφουν στις βάσεις τους με αναλυτικά reports για το τι συμβαίνει και τι προοπτικές υπάρχουν σε κάθε αγορά που επισκέπτονται.

Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι έχει τρύπα 1,2 δις ευρώ αντί 500 εκατ!

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ
 
Aπό τον Γιάννη Αγγέλη

Από τα πρώτα 24ωρα της εκ νέου παρουσίας της τρόικα στην Αθήνα, έχει διαφανεί και πάλι ότι τα περιθώρια πολιτικής διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση είναι... ανύπαρκτα. 

Το κράτος πέτυχε μόνο ως απατεώνας και «νταβατζής»

Του Γιώργου Κράλογλου
Πριν σαράντα χρόνια υποχρέωσαν την οικονομία να πληρώνει κόστος εργασίας, και δανεικών στα μέτρα του κράτους. Εδώ και μια πενταετία διαλύουν τις επιχειρήσεις με φόρους και κρατικά τιμολόγια στα μέτρα τους.
Τώρα μπαίνουν και στους κανόνες λειτουργίας της αγοράς. Όταν όμως το κράτος παρεμβαίνει στην οικονομία πρέπει να είναι έντιμο. Διαφορετικά γίνεται μόνο «νταβατζής».

Tρόικα: Η κυβέρνηση «προστατεύει πλούσιους και ορισμένους επιχειρηματίες»

Στο Ευρωκοινοβούλιο πέρασαν από έλεγχο για τα Μνημόνια του Νότου οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ, για λογαριασμό της Τρόικα, πριν αυτή έλθει στην Αθήνα, και προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.

Τόμσεν: Τα μέτρα ΑΠΛΑ θα τα πάρετε

Στα άκρα φαίνεται πως έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα οι τροϊκανοί προσήλθαν στις συζητήσεις με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη με το συνηθισμένο πλέον υπεροπτικό ύφος και τον Πολ Τόμσεν...
να λέει: «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».

Εισβολή των ΜΑΤ με χημικά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Έφοδο, με την παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 04:30 της Πέμπτης, πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις... των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση έγινε χρήση χημικών και προσήχθησαν 4 δημοσιογράφοι, Πρόκειται για τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, Νίκο Τσιμπίδα, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Α. Καλφαγιάννη και τους δημοσιογράφους Αγγελική Χαλιάσου και κ. Μαυρίδη. οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.