MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δες όλο το Σχέδιο Νόμου, για τον Νέο Φόρο Ακινήτων. Προσοχή στους καρδιοπαθείς!

Δόθηκε σήμερα για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΑ) που θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων έχει στόχο να συγκεντρώσει λιγότερα χρήματα από περισσότερους πολίτες, καθώς είναι μεσοσταθμικά μειωμένος κατά 16% σε σχέση με τον προηγούμενο φόρο.
 

Ο πανικός του Σαμαρά και τα τελευταία χαρτιά της "τράπουλας"...

Ο Σαμαράς έβλεπε το αδιέξοδο από τον Ιούλιο όταν κάποιοι δίπλα του χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ για τα παιχνίδια τους. 
 
Προσπάθησε να ξεφύγει δια των εκλογών μήπως και περισώσει κάτι από την τιμή του και από την ΝΔ. Δυστυχώς, όμως δεν μπόρεσε.... Στην επόμενη ευκαιρία, τράβηξε άλλο άσσο από το μανίκι... Πίστευε ότι με την δίωξη της Χρυσής Αυγής, τα δεξιά προβατάκια θα μπούν στο μαντρί του... 

Του κάκου όμως. Δεν μπήκαν...Αντίθετα με τις φασιστικές μούρες των Δένδια και Αθανασίου, έκτισε ένα προφίλ περισσότερο δικτακτορικό από όσο θα περίμενε ο ίδιος και οι υποστηρικτές του. 

Τις τελευταίες μέρες τράβηξε και άλλους άσσους από το μανίκι του...

Σαν ακρίδα έπεσαν όλοι να κατασχέσουν τώρα τις καταθέσεις

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Καλά η Εφορία, αλλά και οι... δήμοι και οι ιδιώτες; Και όμως, ναι! Είναι απίστευτος ο εσμός που έχει επιπέσει εναντίον των τραπεζικών καταθέσεων του κοσμάκη και θέλει να κατασχέσει οποιοδήποτε χρέος των καταθετών σε οποιονδήποτε δημόσιο, αυτοδιοικητικό ή ιδιωτικό φορέα!
 

Δραματική επιδείνωση του κλίματος κατά κυβέρνησης - ΝΔ & ΠΑΣΟΚ καταρρέουν

ΚΑΙ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ" ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ
Εικόνα κατάρρευσης έχουν αρχίσει να δείχνουν τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλη την χώρα με τις "φιλικές" εταιρείες δημοσκοπήσεων να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να δείξουν ότι κρατάει ακόμα η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις των καναλιών, αλλά αυτό είναι "μαγική εικόνα" και το αναγνωρίζουν σε κατ'ιδίαν συζητήσεις όλοι οι δημοσκόποι.
 

Στο 169,1% εκτινάχθηκε το ελληνικό χρέος το β” τρίμηνο

Όλο και μεγαλώνει το ελληνικό χρέος, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για success story και «θρίαμβο» με το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε σήμερα (Τετάρτη) η Eurostat, το χρέος της Ελλάδας για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ανέρχεται στο 169,1% του ΑΕΠ από 160,5% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του ίδιους έτους.

Πώς απαντά η τρόικα στην «εξέγερση» των Αθηνών

Σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Βερολίνο επικρατεί μια παράξενη ηρεμία σε σχέση με την πολιτική «ένταση» και πόλωση που δημιουργείται στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 
 
Δημιουργεί βεβαίως και ερωτήματα για... τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όμως, όπως μας ανέφεραν διαφορετικές πηγές, επί της ουσίας δεν αλλάζουν πολλά δεδομένα, ούτε στα συμφωνηθέντα, ούτε στη διαπραγμάτευση.

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΟΤΑΝ... ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πήραν 500 εκ. κρατικό χρήμα & 253 εκ. "θαλασσοδάνεια"

- Πληρώνει ο... λαός
Tα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έχουν λάβει περίπου 500 εκατ. ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση και άλλα 253,5 εκατ. ευρώ «θαλασσοδάνεια» από τις τράπεζες, δεσμεύοντας τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι το 2020, έκοψαν χθες την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Η πολιτική υποκρισία δεν έχει τέλος, όπως επίσης και η πολιτική απάτη. Αλλά γι’ αυτά δεν υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα.

Μηδενική ανάπτυξη το 2014 και στο 29,3% η ανεργία;

Το ακούσατε κε Στουρνάρα; 

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη το 2014 θα είναι μηδενική και το ΑΕΠ θα παραμείνει «παγωμένο» στο 0,004% διατυπώνει το ΚΕΠΕ σε έκθεσή του για την οικονομία, η οποία ωστόσο περιέχει και πρόβλεψη-σοκ για ανεργία στο 29,3%!

Πως αργά αργά και με πρόγραμμα ολοκληρώνεται η διάλυση της Ελλάδας!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας;

Tην πλήρη απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού,

Την υποβάθμιση της παιδείας.

Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Γιάννης Βαρουφάκης: το ΔΝΤ θα βρει κάποιο εύσχημο τρόπο για να αποχωρήσει από την Ελλάδα

Η Ελλάδα, θα παραμείνει σε μια κατάσταση νεκροζώντανη...

Υπάρχει μια αντίφαση στην Ελλάδα. Από τη μια πλευρά, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ελπίδας, στροφής σε ήρεμα νερά, με ανάκαμψη, μείωση της ανεργίας, επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Από την άλλη πλευρά, έχουμε το ΔΝΤ, που κάνει λόγο για πρόσθετα μέτρα της τάξης των 6,7 δισ. ευρώ, έως το 2016, και για μηδενικό πλεόνασμα. Αυτή η αντίφαση δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες.

Νομίζεις ότι έχεις δικαιώματα;

Δανειζόμαστε την περιγραφή από την Βικιπαίδεια:

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.

Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. 

Goldman Sachs: Απαραίτητα και πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα Χωρίς αυτά είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού του 2014

Την εκτίμηση ότι ο δημοσιονομικός στόχος του ελληνικού προϋπολογισμού δεν θα επιτευχθεί το 2014 εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης εκφράζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Σε έκθεση της επενδυτικής τράπεζας με τίτλο «EMU Policies and Market Implications» αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ για την επόμενη δόση του δεύτερου ελληνικού προγράμματος έφθασαν σε αδιέξοδο νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 δεν θα επιτευχθεί εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.