MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 

Yπέρ της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.


Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" εκείνο που φοβούνται.

Δημοσκόποι σφιχταγκαλιασμένοι με το Δημόσιο. Πόσα λεφτά έχουν πάρει οι εταιρίες δημοσκοπήσεων από το Δημόσιο. Το μαύρο ακροδεξιό μνημονιακό μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη κατάρρευση!

Γι' αυτό μην τους πιστεύεται... 

Εργα ύψους 5 εκατ. ευρώ έχουν αναλάβει από κρατικούς φορείς 8 εταιρείες δημοσκοπήσεων την τελευταία τετραετία. Στην ΚΑΠΑ RESEARCH η μερίδα του λέοντος, έπονται MRB και GPO 
Δεκάδες συμβάσεις με το Δημόσιο και κονδύλια εκατομμυρίων συνθέτουν το σκηνικό της σχέσης του κράτους με τις μεγαλύτερες δημοσκοπικές εταιρείες στην Ελλάδα. 

Κούρεμα καταθέσεων 10% σε 15 χώρες της Ευρωζώνης προτείνει το ΔΝΤ

Είδηση – βόμβα για την Ελλάδα, δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου». Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προτείνει κούρεμα καταθέσεων 10% σε 15 χώρες της Ευρωζώνης προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Η απίστευτη αυτή πρόταση, που βάζει βόμβα στα θεμέλια της εύθραυστης ευρωπαϊκής οικονομίας και απειλεί να δημιουργήσει κοινωνικές εκρήξεις, αναμένεται να είναι ένα ακόμη βήμα για το οριστικό διαζύγιο της ΕΕ με το ΔΝΤ.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΗΠΑ «Οδηγήσατε τον κόσμο στο χάος» - Θέτουν ζήτημα νέου παγκόσμιου νομίσματος

Ενώ στις ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τον τρόπο και τη συμφωνία για να ανοίξει ξανά το κράτος, στην Κίνα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια πρωτοφανή πολεμική κατά της Ουάσιγκτον καλώντας τον κόσμο να προχωρήσει στην από -  αμερικανοποίηση, ζητώντας ένα νέο νόμισμα για συναλλαγές στη θέση του δολαρίου και μιλώντας ευθέως για την ανάγκη δημιουργίας μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων στον κόσμο.

Τα φέσια στη ΔΕΗ φέρνουν μπλακ αουτ

Την προηγούμενη φορά που η χώρα κινδύνεψε με ενεργειακό κραχ ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν και πάλι τα χρέη της ΔΕΗ προς ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ είχαν φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ. 

Τότε, προ του κινδύνου να καταρρεύσει ενεργειακά η χώρα, η τρόικα είχε διευκολύνει την κατάσταση συναινώντας στο να μην υπάρχει συμμετοχή της ΔΕΗ και να εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να εκταμιευτεί ένα δάνειο 500 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Επιχείρηση.