MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Nομοθετούν για να την γλυτώσουν! Ακυρώνουν τις μηνύσεις περι «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» που εκρεμμούν!

Είναι κοινά αποδεκτό και εμφανές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των σύγχρονων Ελλήνων, ότι οι επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα του 2013, έχουν ισοπεδώσει, αν όχι εξαφανίσει, την έννοια της Ισηγορίας, Ισονομίας, Ισοκρατίας στην Ελλάδα.

Ποιός κυβερνάει, αλήθεια;

Πρώτα απ' όλους οι διεθνείς τράπεζες μέσω των υποχειρίων και εκτελεστικών οργάνων τους ΔΝΤ και Κομισιόν-Ευρωπαϊκή Ένωση (!).
 
Αυτοί με την σειρά τους έχουν τους ελεγκτές-τοποτηρητές της τρόϊκας, και τους αρμόδιους επιτρόπους.
 
Εντός συνόρων τώρα: 
 
Πρώτο και μεγάλο αφεντικό ο ''εθνικός εργολάβος''-καναλάρχης-έκδότης-πολυεπιχειρηματίας, και δυό-τρείς όμοιοί του μικρότερης... εμβέλειας.
 

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι... γυμνοσάλιαγκες γερματσολιαδες της κατοχικης κυβερνησης!!

«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται.

Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο. 

ΗΠΑ: Φόβοι για παγκόσμιο οικονομικό χάος

Αν έως την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το Κογκρέσο, όπου την πλειοψηφία έχουν οι ρεπουμπλικάνοι, δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι μια χρεοκοπία θα δημιουργήσει «παγκόσμιο οικονομικό χάος».
Αναλυτές εκτιμούν πως επειδή όλοι γνωρίζουν το τι μπορεί να ακολουθήσει, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών έως την Πέμπτη, είναι απίθανη μια τέτοια εξέλιξη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ;

WSJ: "Αιώνια χρεωμένη θα μείνει η Ελλάδα" 
Με τίτλο «Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα», η εφημερίδα Wall Street Journal, δημοσιεύει εκτενές κύριο άρθρο για τη χώρα, διερωτώμενη πώς θα τερματιστεί το καθεστώς «των αιώνιων, κυλιόμενων δανείων».
Κύρια σημεία του άρθρου είναι: