MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση των Δικαστών & Εισαγγελέων ξεβρακώνει τα συστημικά ΜΜΕ για προκλητική και απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο τους!

Πέφτουν οι μάσκες για τα συστημικά ΜΜΕ, τους τηλε-ανακριτές και τους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους, αφού η ίδια η Δικαιοσύνη με ανακοίνωση καταπέλτη αποδεικνύει οτι απλώς εκτελούν εντολές, μακρυά απο κάθε έννοια αντικειμενικότητας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στην ανακοίνωση τους οι Δικαστές κάνουν λόγο για μείζον θεσμικό ζήτημα...
και για κίνδυνο στην ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος!

Η τρόικα ζητά την κατάργηση φόρου!

(Σ.Σ* : Για να μπορέσουν να πάρουν τα ακίνητα της Ελλάδας οι ξένοι, χωρίς να πληρώσουν φόρους; )

Την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων ζητά η τρόικα, ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει να διατηρηθεί τουλάχιστον για ένα έτος, έστω και με μειωμένους συντελεστές. 

Το επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι θα υπάρξει έτσι δυνατότητα για βελτιώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Πρόταση πάντως που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γίνεται αποδεκτή από την τρόικα.

Deutsche Bank: Τι θα σηματοδοτήσει ένα πιθανό τεχνικό default της αμερικανικής κυβέρνησης - Οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται το «απίθανο» - Επί θύραις οι παγκόσμιοι κλυδωνισμοί στις αγορές

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η Deutsche Bank από τους ανήσυχους πελάτες της σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, και το "κλείσιμο" των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Αυτή τη στιγμή το Κογκρέσο έχει δύο θέματα να λύσει για την κυβέρνηση: Το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και την αύξηση του ορίου του χρέους. Ωστόσο, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να σκεφτούν "το απίθανο" (Thinking the unthinkable).
 


Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας

Του Dennis Baker

(Dow Jones) – Ο Klaus Regling, γενικός διευθυντής του ESM, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt.


Α. Σαμαράς: "Η Ελλάδα επέστρεψε"

Της Μαρίνας Μάνη
 

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε και επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα για να ξαναφύγει τη Δευτέρα για το Ισραήλ.
 

Αυτό που προσπάθησε να εξασφαλίσει κατά την πενθήμερη παραμονή του σε Ν.Υόρκη-Ουάσιγκτον είναι αφενός να πείσει (παραγωγικούς) επιχειρηματικούς παίκτες να επενδύσουν στη χώρα και αφετέρου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή μεγάλων funds στην αγορά χρέους «όταν βγούμε στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014».
 

Το πόρισμα δείχνει Χριστόφια για την οικονομική καταστροφή

Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ανάψει το ομόφωνο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, το οποίο θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, από τον πρόεδρό της και πρώην πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιώργο Πική.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πόρισμα διέρρευσε στον Τύπο, ο οποίος σήμερα κάνει εκτενείς αναφορές σε βασικά σημεία του και το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί σε σελίδες εφημερίδων στο διαδίκτυο.

Βόμβες Ρουπακιώτη: Με υπόδειξη απο ΗΠΑ, Κομισιόν και εβραϊκές οργανώσεις έγιναν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής


Απίστευτες καταγγελίες εκστόμισε σήμερα ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης. 

Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».

Times: Η υψηλή πολιτική διακύβευση στη «Βαϊμαριανή» Ελλάδα

Άρθρο με το οποίο επιχειρείται ένας παραλληλισμός των δεδομένων στην Ελλάδα με την κατάσταση στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από την επικράτηση του Χίτλερ φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Times.

Άρθρο με το οποίο επιχειρείται ένας παραλληλισμός των δεδομένων στην Ελλάδα με την κατάσταση στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από την επικράτηση του Χίτλερ φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Times.

Νέα καταβαράθρωση των συντάξεων εν όψει λόγω Μνημονίου

Δραματική μείωση των συντάξεων όλων των Ελλήνων αναμένεται να αρχίσει σε λίγους μήνες και να συνεχιστεί ραγδαία κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, οδηγώντας σε πραγματικό καταποντισμό τα ποσά που θα λαμβάνουν οι γέροντες, αν δεν αλλάξει η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική. 
 
Τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων καταβαραθρώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αφενός λόγω της καλπάζουσας ανεργίας και αφετέρου λόγω της σοβαρότατης μείωσης των αποδοχών όσων Ελλήνων εξακολουθούν να εργάζονται, με........  αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχώς «τρύπες» ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.
 

Το καθεστώς σε πανικό παρασύρει τη χώρα σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Αυτό που φοβόμαστε όλοι από την αρχή που ξεκίνησε το σόου των συλλήψεων και βλέποντας τις, στα όρια της λογικής - πέραν της νομιμότητας - ενέργειες της κυβέρνησης, γίνεται πραγματικότητα.

 

Τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. ελεύθερα και καμαρωτά!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΕΓΚΑΛΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΕΓΚΑΛΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!

Στο ΠΑΣΟΚ, μετά το αρχικό μούδιασμα, έκδηλη ήταν χθες μια διάχυτη δυσαρέσκεια πρωτίστως προς την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης, αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Την ίδια στιγμή ο Ε.Βενιζέλος, καλώντας όλους τους θεσμούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη, στην ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της οποίας - όπως είπε - βασίζεται η ακεραιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Πως θα ήταν η Ελλάδα αν είχε μια δικατορία?

Σκεφτείτε να είχε η Ελλάδα μία δικτατορία.
Το 1% του πληθυσμού θα μπορούσε να έχει όλο τον πλούτο του έθνους.

Θα μπορούσαν οι πολιτικοί να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες και εφοπλιστές φίλους τους... να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι μειώνοντας τους φόρους τους ή ανακεφαλαιώνοντας τράπεζες που δίνουν ακαταλόγιστα δάνεια στο κόμμα... και να φορολογούν βαριά όλους τους υπόλοιπους.... πολίτες.

Το ολοκάυτωμα των εθνικών μας θεμάτων με υπογραφή Σαμαρά-Βενιζέλου!

Οσο ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί το θέατρο της Χρυσής Αυγής και τα ΜΜΕ θα ασχολούνται μαζί τους η κυβέρνηση υπογράφει την παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κράτος των Σκοπίων και κλείνει το θέμα της Κύπρου με νέο σχέδιο Ανάν!


Κύπρος: Στα 5 τρισ. κυβικά πόδια η μέση τιμή του εκτιμώμενου αερίου στην «Αφροδίτη»

Ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της γεώτρησης αξιολόγησης Α-2. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ουσιαστικών ανακτήσιμων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 του κοιτάσματος Αφροδίτη, με σημαντικές δυνατότητες παραγωγής.


Καπα Research: Οι φόβοι των Ελλήνων

Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα και αρρώστια.
 
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).
 
Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, αποτελούν τους φόβους των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Καπα Research για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.