MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πυραμίδα FED, με σήμα την "Πυραμίδα"!

Τελικά όλοι έχουμε ακούσει στο παρελθόν, για πυραμιδωτές εταιρείες, που αν λάβεις συμμετοχή και βάλεις πχ 10 Ευρώ γίνεσαι «συμμέτοχος», και αν βρεις κάτω από εσένα άλλους 10 «πελάτες», τότε θα κερδίσεις πχ 50 Ευρώ για τα 10 ευρώ που έβαλες. κ.λ.π.

Ένας λόγος που είχε καταρρεύσει η οικονομία της Αλβανίας ήταν και αυτός.

 Είναι το γνωστό «Σχήμα Πόνζι», ή αλλιώς «Σχέδιο Πόνζι».

Όπως όμως όλα δείχνουν, η Federal Reserve ( FED ), είναι μια ιδιωτική εταιρεία και είναι η πιο μεγάλη πυραμίδα που έχει ποτέ δημιουργηθεί στον κόσμο.

Με σήμα την «Πυραμίδα» λοιπόν, η FED τυπώνει το προϊόν, που είναι το δολάριο, και το δανείζει, σε κεντρικά πιστωτικά ιδρύματα. Το κέρδος της εταιρίας αυτής , βασίζεται στον τόκο αυτού του δανεισμού.

Ψήφισαν σχέδιο έκτακτης ανάγκης εν όψει σοβαρών ταραχών!

Βενζίνη με δελτίο, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ιδιωτικών αεροσκαφών κλπ, ακύρωση δρομολογίων πλοίων, περιορισμός του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών τους και σειρά άλλων απαγορεύσεων προβλέπει το Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΜΕΑ) που εγκρίθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια.


"Δελτία ειδήσεων" ή ψυχολογικού εκβιασμού των Ελλήνων

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Από τότε που «άνθησε» η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων άρχισαν να γίνονται όλο και πιο καθοριστικά στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος. Με τον καιρό, καθώς ωρίμαζαν όλο και περισσότερο, αναπτύχτηκε μια σχολή σκηνοθεσίας των δελτίων ειδήσεων έτσι ώστε να είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για να επηρεαστεί αποφασιστικά το κοινό, να αποπροσανατολιστεί από μια «ενοχλητική» επικαιρότητα και αποβλακωμένο να «καλουπωθεί» σύμφωνα με τα πρότυπα πού έχουν καθοριστεί από τους συντάκτες τους.

Η Fed ίσως να έχασε ένα πολύτιμο όπλο

Παλαιότερα η Fed αλλά και πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες, προσπαθούσαν να επιβάλουν νομισματική πολιτική μέσω της κυκλοφορίας του χρήματος. Αυτή η πολιτική απέτυχε στη δεκαετία του ΄70, όταν παρατηρήθηκε ότι δεν είχε επίδραση αυτή η πολιτική στον πληθωρισμό.

Στη συνέχεια (σήμερα δηλαδή) οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες επικεντρώθηκαν στη διαμόρφωση των επιτοκίων προκειμένου να δαμάσουν τον πληθωρισμό. Η λογική κάνει λόγο ότι όταν η οικονομία έχει υπερθερμανθεί, τα υψηλά επιτόκια θα επιβραδύνουν αυτή την ανάπτυξη, μειώνοντας την ζήτηση και τις τιμές.

Πού μας πάνε; Συλλαμβάνουν όσους έχουν εθνόσημα στο πέτο ή κοντό κούρεμα!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ

"Υπάρχουν σαφείς εντολές από το εξωτερικό να παταχθεί ο εθνικισμός στην Ελλάδα. Αυτά που βλέπετε είναι μόνο η αρχή".

Με αυτά τα λόγια απάντησε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στη δημοσιογραφική διερεύνηση καταγγελιών πολιτών ότι ελέγχονται αν έχουν καρφιτσωμένο στο πέτο τους το εθνόσημο ή φοράνε παντελόνια παραλλαγής ή έχουν τατουάζ με βυζαντινά  εμβλήματα, την ελληνική σημαία κλπ.

Η απορρύθμιση της Δημοκρατίας

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)
Η έκτακτη ανάγκη ως κίνητρο πολιτικής καθιστά το ολοκληρωτικό σύστημα ελκυστικό λόγω της αμεσότητας του στην λήψη αποφάσεων

Του Μανόλη Μαυροζαχαράκη
 

Η οικονομική κρίση αποκάλυψε μαζί με τις  εγγενείς αντιφάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και την εδραίωση του πάνω  σε αμφίβολες εάν όχι αυταρχικές πολιτικές πρακτικές  οι οποίες ρέπουν  προς την εξουδετέρωση της δημοκρατικής φόρτισης των θεσμών  εν μέσω της επίκλησης έκτακτων δημοσιονομικών  αναγκών.

 Αυτό συμβαίνει, διότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, οι ιθύνουσες  πολιτικοοικονομικές ελίτ μεταφράζουν την πολιτική πραγματικότητα ως κατάσταση οικονομικού πολέμου που επαγωγικά δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία επιβάλει έκτακτα μέτρα που πολλές φορές βρίσκονται έξωθεν της συνταγματικής σφαίρας.    

Η έκτακτη ανάγκη ως κίνητρο πολιτικής  καθιστά το ολοκληρωτικό σύστημα ελκυστικό λόγω της αμεσότητας του στην  λήψη αποφάσεων.

Μεθοδεύεται “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”


mat
Αρχίζουν καταθέσεις κατηγόρων κατά της Χ.Α. αρχικά από δημοσιογράφους ( πόσο αμερόληπτοι είναι γενικά το ξέρουν και οι πέτρες ) ενώ πληθαίνουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μελών της ΧΑ σε ιδιωτικούς χώρους και οι ύποπτες συκοφαντικές αναφορές για διασυνδέσεις του κόμματος με τον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων του ελληνικού στρατού. 


Οι προθέσεις να κηρυχθεί εκτός νόμου το κόμμα αυτό μάλλον δεν ευοδούνται ενώ και ο χαρακτηρισμός της ως “εγκληματικής οργάνωσης” φαίνεται και αυτός έωλος. Με αυτά και άλλα μέτρα, συνεχίζει αυξανόμενη η πίεση προς την ΧΑ από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων χωρίς να εξορίζεται της πολιτκής ζωής, που άλλωστε δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού άμεσα θα προέκυπτε υποκατάστατο και πιθανόν με μεγαλύτερη δυναμική επιρροής.

Οι Γερμανοί έχουν «σοϊμπλομανία»: Με 56% εξελέγη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άμεσα βουλευτής

Οι Γερμανοί έχουν «σοϊμπλομανία»: Με 56% εξελέγη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άμεσα βουλευτής
Ενισχυμένος βγαίνει από την εκλογική διαδικασία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος για τη Γερμανία παραμένει ο τρίτος πιο δημοφιλής πολιτικός, μετά τον πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ και την Άνγκελα Μέρκελ.

Οπως γράφει ο Νίκος Χειλάς στο Βήμα αυτή η «σοϊμπλομανία» επιβεβαιώθηκε και στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, κατά τις οποίες ο νυν υπουργός οικονομικών, που ήταν υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών στην εκλογική περιφέρεια Όφενμπουργκ του κρατιδίου Βάδη-Βυρτεμβέργη, πήρε το 56% των ψήφων και εξελέγη άμεσα βουλευτής.

Τόση Δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη χούντα.

Φυσικά το «Συνταγματικό Τόξο»
και η παρωδία της «Ελληνικής Δημοκρατίας» εξακολουθεί να συνεχίζετε....

Τώρα της μόδας είναι, να κυνηγάνε τους φασίστες δήθεν..... 

Φοβούνται μην τους φάνε τις θέσεις βλέπεις.....

Αφού και εσείς φασίστες είσαστε, γιατί δεν το παραδέχεστε ;


Γιατί κυνηγάτε τους άλλους .... και αυτοί σαν και εσάς είναι .....  

Τουλάχιστον αυτοί το παραδέχονται....

Μία εβδομάδα… πριν τη χρεοκοπία οι ΗΠΑ;

Μία δύσκολη, και ενδεχομένως χαοτική, εβδομάδα ξεκινά στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε χρεοκοπία την 1η Οκτωβρίου.

Και επειδή η απόφαση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διεξεχθεί μία πραγματική μάχη ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς.

Υψηλότερους φόρους έως και 689% θα κληθούν πληρώσουν το 2014 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι


Ερχονται φόροι-φωτιά και το 2014

Υψηλότερους φόρους έως και 689% θα κληθούν πληρώσουν το 2014 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με τη νέα κλίμακα που θα ισχύει για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών
προσώπων!


Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», με τη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2013 οι μισθωτοί χωρίς παιδιά θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο εισοδήματος από 140 ευρώ ως 2.880 ευρώ. Ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση μπορεί να φτάσει ως και τα 4.120 ευρώ!